Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vegetariánska omáčka bolognese

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_48.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 45min

 

reklama:

Suroviny

  • 2 - 3 menšie cukety
  • 1 hlava karfiolu rozdelená na ružičky
  • 2 očistené mrkvy
  • 200 g očistených húb (šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka orechov
  • 228 g rajčinového pretlaku alebo paradajok bez šupiny
  • 1/4 šálky sušených paradajok
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička javorového sirupu alebo medu na dosladenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si namočíme sušené paradajky do vody a potom sa budeme venovať ostatnej zelenine.

2. Krok

v kuchynskom robote si zmixujeme karfiol, mrkvu huby, cibuľu a cesnak..

3. Krok

Zeleninu preložíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja a dusíme kým sa nám neodparí voda ktorú zelenina pustí..

4. Krok

V robote si zmixujeme aj vlašské orechy a pridáme ich k zelenine z ktorej sa nám odparila nadbytočná voda.Pridáme aj kvasnice sušené bylinky a soľ..

5. Krok

Sušené paradajky si scedíme z vody do ktorej sme ich namočili a taktiež v kuchynskom robote ich zmixujeme buď s rajčinovým pretlakom alebo oblanšírovanými paradajkami.

6. Krok

Pridáme k ostatným ingredienciám v panvici , ochutíme korením a osladíme javorovým sirupom ak nemáte tak medom.Potom už len na malom plameni varíme kým omáčka nebude mať požadovanú hustotu..

7. Krok

Ak si chcete priprviť aj cuketové "zoodles" ktoré sú k tejto omáčke ako stvorené vytvoríte ich pomocou spiralizátora alebo podobného nástroja.Cuketu strúhame na dlhé rezance.

8. Krok

Môžete samozrejme použiť aj obyčajné cestoviny..Omáčka je naozaj skvelá...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1968 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.