- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Vegetariánska omáčka bolognese
Vegetariánska omáčka bolognese
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 2 - 3 menšie cukety
- 1 hlava karfiolu rozdelená na ružičky
- 2 očistené mrkvy
- 200 g očistených húb (šampiňóny)
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šálka orechov
- 228 g rajčinového pretlaku alebo paradajok bez šupiny
- 1/4 šálky sušených paradajok
- 2 lyžičky sušeného droždia
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička javorového sirupu alebo medu na dosladenie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si namočíme sušené paradajky do vody a potom sa budeme venovať ostatnej zelenine.
2. Krok
v kuchynskom robote si zmixujeme karfiol, mrkvu huby, cibuľu a cesnak..
3. Krok
Zeleninu preložíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja a dusíme kým sa nám neodparí voda ktorú zelenina pustí..
4. Krok
V robote si zmixujeme aj vlašské orechy a pridáme ich k zelenine z ktorej sa nám odparila nadbytočná voda.Pridáme aj kvasnice sušené bylinky a soľ..
5. Krok
Sušené paradajky si scedíme z vody do ktorej sme ich namočili a taktiež v kuchynskom robote ich zmixujeme buď s rajčinovým pretlakom alebo oblanšírovanými paradajkami.
6. Krok
Pridáme k ostatným ingredienciám v panvici , ochutíme korením a osladíme javorovým sirupom ak nemáte tak medom.Potom už len na malom plameni varíme kým omáčka nebude mať požadovanú hustotu..
7. Krok
Ak si chcete priprviť aj cuketové "zoodles" ktoré sú k tejto omáčke ako stvorené vytvoríte ich pomocou spiralizátora alebo podobného nástroja.Cuketu strúhame na dlhé rezance.
8. Krok
Môžete samozrejme použiť aj obyčajné cestoviny..Omáčka je naozaj skvelá...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1923 videní