Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veľkonočka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Velkonocka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 2 dcl smotany na šľahanie
  • 1 dcl mlieka
  • 60 g cukru
  • 20 g droždia
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • Vajce na potretie pred pečením
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zohrejte mlieko, prisypte lyžičku cukru a rozdrobte doň droždie. Premiešame a počkáme, kým vykysne. Do misky hnetacieho stroja preosejeme múku, pridáme soľ a zvyšok cukru a premiešame. V strede urobte jamku, do ktorej rozbite vajíčko a žĺtok, potom zalejte smotanou a kváskom. Miesime strojom, kým nie je cesto pekne hladké a nelepí sa na misku ani na ruky. Potom ho prikryte a nechajte kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem, asi 45 minút..

2. Krok

Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 6 rovnakých kúskov. Kusy jeden po druhom vygúľajte, potom prikryte a nechajte 10 minút odpočívať. Potom malé bochníčky po jednom vyšúľajte do tyčiniek, zľahka ich posypte múkou, na jednom konci pritlačte k sebe a potom ich zapleťte nie príliš pevne šesťnásobným vrkočom.

3. Krok

Veľkonočku položte na plech pokrytý papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme kysnúť pri izbovej teplote 30 minút. Medzitým si predhrejeme rúru na 170°C .

4. Krok

Vykysnutý koláč ešte raz potrieme vajíčkom, potom vložíme do rúry a pečieme dozlatista za 40-45 minút. Nakoniec necháme vychladnúť na mriežke.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

104 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.