Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Veľkonočná bábovka z mrkvy: vláčna, svieža a plná chuti

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Veľkonočná bábovka z mrkvy: vláčna, svieža a plná chuti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Veľkonočná bábovka z mrkvy: vláčna, svieža a plná chuti Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáš niečo netradičné na sviatočný stôl, čo poteší nielen chuťové poháriky, ale zároveň nezaťaží žalúdok? Táto bábovka z mrkvy je skvelou voľbou. Vďaka mrkve zostáva krásne šťavnatá, citrón jej dodáva sviežosť a kokos jemný, exotický závan. Navyše, na jej prípravu nepotrebuješ ani veľa múky – a predsa bude nadýchaná a jemná.

reklama:

Suroviny

  • 200 g nastrúhanej mrkvy
  • šťavu z polovice citróna (cca 2 PL)
  • 4 vajcia
  • 50 g vanilkového cukru
  • 70 g polohrubej múky
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • maslo alebo olej na vymastenie formy
  • hladkú múku na vysypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mrkvu najemno nastrúhaj a hneď pokvapkaj citrónovou šťavou, aby si zachovala farbu a sviežosť.

2. Krok

Vajcia si rozdeľ na bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľahaj tuhý sneh. Žĺtky vyšľahaj s vanilkovým cukrom a dvoma lyžicami horúcej vody, kým nezískajú svetlú a nadýchanú konzistenciu.

3. Krok

Do mrkvy pridaj múku, prášok do pečiva a kokos. Premiešaj a túto hmotu jemne zapracuj do vyšľahaných žĺtkov.

4. Krok

Nakoniec opatrne vmiešaj aj sneh z bielkov – ideálne v niekoľkých dávkach, aby si zachoval(a) čo najviac vzduchu v ceste.

5. Krok

Formu na bábovku poriadne vytri tukom a vysyp múkou. Nalej pripravené cesto, vlož do rúry vyhriatej na 180 °C a peč približne 45 minút – alebo podľa skúsenosti s tvojou rúrou, kým špajdľa po zapichnutí nevyjde suchá.

reklama:

Bábovku môžeš pred podávaním posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť jednoduchou polevou z citrónovej šťavy a cukru. Výborne sa hodí ku káve aj ako ľahký dezert po sviatočnom obede.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

70 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.