- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Veľkonočná mrkvová torta s bielou čokoládou
Veľkonočná mrkvová torta s bielou čokoládou
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 500 g mrkvy
- 4 vajcia
- 300 g hnedého cukru
- 2 dcl slnečnicového oleja
- 100 g orechov
- 280 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- kôra z jedného pomaranča
- 100 g bielej čokolády
- maslo a múka na vymastenie formy
- Na polevu :
- 200 g bielej čokolády
- 50 g masla
- 0,5 dcl smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto očistite, umyte a nastrúhajte mrkvu. Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom do peny, pričom pridávame olej, potom vmiešame nastrúhanú mrkvu a nahrubo nasekané vlašské orechy. Dobre premiešame a nakoniec vmiešame nastrúhanú pomarančovú kôru.
2. Krok
V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ a potom po dávkach pridávame do vaječnej hmoty. Potom vmiešame rozpustenú bielu čokoládu.
3. Krok
Tortovú formu s priemerom 26 cm vymastite maslom a múkou. Cesto sa naleje do formy a v rúre predhriatej na 165°C ho pečieme 60 minút. Pomocou špajle skontrolujte, či je úplne prepečené.
4. Krok
Na polevu roztopíme bielu čokoládu nad parou, pridáme maslo a smotanu a vymiešame do hladka. Polevou prelejeme vrch a boky vychladnutého koláča. Koláč nakrájajte, keď na ňom stuhne poleva.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
101 videní