Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veľkonočné linecké vajíčka: Nežná klasika v sviatočnom šate

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Veľkonočné linecké vajíčka: Nežná klasika v sviatočnom šate
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Veľkonočné linecké vajíčka: Nežná klasika v sviatočnom šate Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Veľká noc si žiada niečo výnimočné – niečo, čo poteší oči aj chuťové poháriky. Linecké vajíčka z jemného cesta sú práve tým kúskom domácej pohody, ktorý spraví sviatky ešte krajšími. Krehké koláčiky s nádychom citróna a sladkou vrstvou marhuľového džemu sú nielen tradičnou dobrotou, ale aj krásnym doplnkom každého veľkonočného stola.

reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla (najlepšie studeného, nakrájaného na kúsky)
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vaječné žĺtky
  • nastrúhanú kôru z citróna
  • marhuľový džem na lepenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: V mise zmiešame múku, cukor, žĺtky, citrónovú kôru a kúsky masla. Všetko spracujeme rukami alebo mixérom s hákmi do hladkej a nelepivej hmoty. Cesto zabalíme do fólie a necháme cez noc odpočívať v chladničke.

2. Krok

Pečenie: Na druhý deň si predhrejeme rúru na 190 °C. Cesto vyberieme a necháme pár minút zmäknúť, aby sa lepšie vaľkalo. Rozvaľkáme ho na hrúbku približne 3 až 5 mm.

3. Krok

Tvarovanie: Pomocou vykrajovačky vo vajíčkovom tvare vykrojíme vždy dve časti – jednu celú a jednu s výrezom v strede. Takto pokračujeme, až kým neminieme všetko cesto.

4. Krok

Do rúry: Sušienky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 až 12 minút, kým okraje jemne nezružovejú. Neprepekajte – cieľom je zachovať ich krehkosť.

5. Krok

Zdobenie a lepenie: Po vychladnutí spojíme každé dve časti marhuľovým džemom – spodnú plnú a vrchnú s výrezom. Nakoniec môžeme vrch posypať práškovým cukrom pre jemný snehový efekt.

reklama:

Tieto vajíčka nielen chutia výborne, ale vďaka svojmu tvaru a jednoduchému zdobeniu pôsobia ako malé jedlé ozdoby. Môžete ich naservírovať na sviatočný stôl alebo zabaliť ako milý darček pre blízkych. V každom prípade sa po nich len tak zapráši.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.