Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Veľkonočné linecké vajíčka: Nežná klasika v sviatočnom šate

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Veľkonočné linecké vajíčka: Nežná klasika v sviatočnom šate
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Veľkonočné linecké vajíčka: Nežná klasika v sviatočnom šate Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Veľká noc si žiada niečo výnimočné – niečo, čo poteší oči aj chuťové poháriky. Linecké vajíčka z jemného cesta sú práve tým kúskom domácej pohody, ktorý spraví sviatky ešte krajšími. Krehké koláčiky s nádychom citróna a sladkou vrstvou marhuľového džemu sú nielen tradičnou dobrotou, ale aj krásnym doplnkom každého veľkonočného stola.

reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla (najlepšie studeného, nakrájaného na kúsky)
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vaječné žĺtky
  • nastrúhanú kôru z citróna
  • marhuľový džem na lepenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: V mise zmiešame múku, cukor, žĺtky, citrónovú kôru a kúsky masla. Všetko spracujeme rukami alebo mixérom s hákmi do hladkej a nelepivej hmoty. Cesto zabalíme do fólie a necháme cez noc odpočívať v chladničke.

2. Krok

Pečenie: Na druhý deň si predhrejeme rúru na 190 °C. Cesto vyberieme a necháme pár minút zmäknúť, aby sa lepšie vaľkalo. Rozvaľkáme ho na hrúbku približne 3 až 5 mm.

3. Krok

Tvarovanie: Pomocou vykrajovačky vo vajíčkovom tvare vykrojíme vždy dve časti – jednu celú a jednu s výrezom v strede. Takto pokračujeme, až kým neminieme všetko cesto.

4. Krok

Do rúry: Sušienky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 až 12 minút, kým okraje jemne nezružovejú. Neprepekajte – cieľom je zachovať ich krehkosť.

5. Krok

Zdobenie a lepenie: Po vychladnutí spojíme každé dve časti marhuľovým džemom – spodnú plnú a vrchnú s výrezom. Nakoniec môžeme vrch posypať práškovým cukrom pre jemný snehový efekt.

reklama:

Tieto vajíčka nielen chutia výborne, ale vďaka svojmu tvaru a jednoduchému zdobeniu pôsobia ako malé jedlé ozdoby. Môžete ich naservírovať na sviatočný stôl alebo zabaliť ako milý darček pre blízkych. V každom prípade sa po nich len tak zapráši.

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

122 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.