- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Veľkonočné makrónky
Veľkonočné makrónky
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Makronky:
- 125 g práškového cukru (na mandľovú hmotu)
- 125 g mandľovej múky alebo mletých mandlí ( na mandľovú hmotu)
- 47 g bielok (na mandľovú hmotu)+ 47 g bielok na sneh
- 30 ml vody na cukrový sirup
- 125 g kryštáľ cukru na sirup
- potravinárska farba podľa výberu
- Vanilková plnka:
- 0,5 vanilkového lusku vyškrabaného
- 125 g masla
- 70 g práškového cukru
- 80 g mandlí ošúpaných
- Malinová plnka:
- 100 g malín
- 150 g bielej čokolády
- 50 g mascarpone
- 30 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Urobíme si šablónu veľkonočného vajíčka a predkreslíme si podľa nej na papier na pečenie vajíčka..medzi vajíčkami musíte urobiť aspoň 1,5 cm rozostupy.
2. Krok
Mandľovú múku a práškový cukor si viackrát preosejeme cez jemné sitko.Keď máme zmes preosiatu pridáme k nej bielka (47 g) a vypracujeme zmes podobnú marcipánu. Zmes musí byť pevná aby sa makrónky neroztekali.Zvlášť si z ostatných bielok vyšľaháme tuhý sneh..
3. Krok
Do hrnca nasypeme 125 g kryštálového cukru a 30 ml vody. Necháme zmes zovrieť a odstavíme..necháme mierne vychladnúť a tenkým prúdom vlievame cukrový sirup k bielkam za stáleho šľahania na stredných otáčkach..Sirup vlievame nie po okrajoch misky ale priamo do snehu..
4. Krok
Keď máte všetok sirup naliaty v snehu, sneh stále šľahajte. teraz musíte šľahať na maximálnych obrátkach, až kým sa zmes neschladí (6 - 8 minút).Vznikne nám krásne tuhý , lesklý sneh..Do snehu teraz môžete vmiešať gélovú farbu..
5. Krok
Do mandľovej hmoty po krokoch vmiešavame sneh..Cesto by nemalo byť ani husté ani riedke.
6. Krok
predhrejeme si rúru na 160°C..cesto si dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na predkreslené vajíčka.Plechom potom pár krát buchnite po stole aby ste dostali von vzduchové bublinky ..Teraz je dôležité nechať cesto na plechu odpočívať..15 - 20 minút.Prstom sa skúste dotknúť povrchu jedného z nastriekaných vajíčok, a cesto b y sa vám na prst nemalo prilepiť..malo by byť na povrchu obschnuté..
7. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a hneď znížime teplotu na 150°C pečieme cca 15 minút.Upečené necháme vychladnúť a môžeme ich plniť ..
8. Krok
vanilkový krém je jednoduchý..Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom do peny..potom pridáme vyškriabaný vanilkový lusk a nakoniec vmiešame mleté mandle..Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na jednu časť makronky a prikryjeme druhou..
9. Krok
Malinový krém pripravíme tak, že maliny povaríme v hrnci a potom ich utrieme cez sitko..Dáme si zahriať smotanu a pridáme do nej nalámanú bielu čokoládu..Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom, pridáme k nemu mascarpone, vychladnutú bielu čokoládu a nakoniec vychladené malinové pyré..Prešľaháme spolu kým nieje krém nadýchaný a takisto plníme makrónky...
10. Krok
Najlepšie makrónky sú, aspoň 1 deň keď naplnené postoja..vtedy majú tú pravú chuť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
987 videní