- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Veľkonočný baránok
Veľkonočný baránok
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 5 vajec
- 180 g masla (mäkkého)
- 240 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 260 ml teplého mlieka
- 350 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- klinčeky alebo hrozienka na oči
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte vajcia. Cukor, vanilkový cukor a maslo vyšľaháme na strednej rýchlosti ručným šľahačom dohladka. Postupne pridávame žĺtky a dobre premiešame. Pridáme múku a prášok do pečiva. Potom pridajte mlieko. V miske vyšľaháme bielka a opatrne ich vmiešame do cesta. Forma na veľkonočného baránka vymastíme maslom a múkou. Odstráňte prebytočnú múku.
2. Krok
Ak chcete, tmavé hrozienka môžu byť umiestnené tam, kde sú oči baránka. Nalejte cesto do formy. Veľkonočného baránka pečieme v rúre vyhriatej na 170-190°C 45 minút. Prepečenosť skontrolujte špáradlom!
3. Krok
Vyberte formu z rúry a nechajte ju 10 minút vychladnúť. Potom baránka opatrne vyklopíme. Hotového veľkonočného baránka poprášime práškovým cukrom a podávame na Veľkú noc.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
227 videní