Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veľkonočný tvarohový baranček s makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Veľkonočný tvarohový baranček s makom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Veľkonočný tvarohový baranček s makom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Veľká noc je časom tradícií a dobrého jedla, a ak patríte medzi fanúšikov maku, tento recept vás určite poteší. Tento veľkonočný baranček sa pripravuje z jemného tvarohového cesta, ktoré je vďaka tvarohu krásne vláčne. Mak mu dodáva jemne orieškovú chuť, vďaka čomu si ho obľúbia nielen milovníci klasických sviatočných dezertov.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 125 g masla alebo rastlinného tuku (napr. Hery)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 250 g tvarohu v kocke
  • 4 vajcia
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 lyžice rumu
  • 2 lyžice mletého maku
  • 2 klinčeky (alebo sušené ovocie – hrozienka, brusnice)
  • Na prípravu formy:
  • tuk na vymazanie
  • hrubá múka na vysypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia rozdelíme – bielky dáme bokom a žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom a zmäknutým maslom do krémovej hmoty. Pridáme tvaroh, rum a postupne zapracujeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a jemne ich zapracujeme do cesta, aby zostalo nadýchané.

2. Krok

Formu na barančeka dôkladne vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou, aby sa po upečení baranček ľahko vyklopil. Väčšinu cesta nalejeme do formy. Do zvyšného cesta primiešame mak a túto zmes rozotrieme navrch, čím vytvoríme dvojfarebný efekt.

3. Krok

Rúru predhrejeme na 175 °C a formu vložíme na stredný rošt. Pečieme približne 60 minút. Prepečenie otestujeme drevenou špajdľou – ak po vytiahnutí zostane čistá, baranček je hotový. Ak na nej zostanú kúsky cesta, pečieme ešte 8 – 10 minút.

4. Krok

Po upečení necháme barančeka vo forme mierne vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme. Pred servírovaním ho posypeme práškovým cukrom a oči môžeme vytvoriť z klinčekov alebo sušeného ovocia. Ak chcete barančeka ešte viac ozdobiť, uviažte mu okolo krku ozdobnú mašličku.

reklama:

Baranček chutí skvelo samotný, no ak si chcete dopriať ešte viac, podávajte ho s domácim džemom alebo čerstvým ovocím.

Tento veľkonočný dezert je nielen chutný, ale vďaka tvarohu zostáva dlhšie vláčny. Vyskúšajte ho a potešte svojich blízkych originálnou verziou tradičného barančeka!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.