- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Veľkonočný zajačik s vaječným likérom
Veľkonočný zajačik s vaječným likérom

- Kusov: 1
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Na formu :
- 50 g masla
- 50 g polohrubej múky
- Piškóta :
- 115 g masla
- 115 g cukru
- 100 g polohrubej múky
- 70 g škrobu
- 50 ml vaječného likéru
- 2 vajcia
- 0,5 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- citrónová kôra
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Vaječný veľkonočný zajačik sa pečie veľmi jednoducho: Najprv obe časti pekáča vymastíme mäkkým maslom a bohato vysypeme múkou. Prebytočnú múku vyklepeme a formu na pečenie znovu zložíme.
2. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušnú rúru: 160°C). Maslo vyšľaháme s cukrom, soľou, citrónovou kôrou a semienkami vanilky do nadýchanej konzistencie. Vajcia vymiešame s vaječným likérom. Múku zmiešame so škrobom.
3. Krok
Teraz do maslovej zmesi vmiešame striedavo zmes vaječného likéru so škrobovou múčkou a energicky šľaháme, kým nevznikne homogénna, mierne spenená zmes.
4. Krok
Cestom naplňte formu pomocou piestového vrecka tak, aby bola plná asi do 3/4. Pečieme v predhriatej rúre asi 40-45 minút. Potom vyberte veľkonočného zajaca z rúry a otvorte pekáč.
5. Krok
Opatrne vyberte koláč z formy a nechajte ho vychladnúť na mriežke. Prebytočné cesto odstráňte ostrým nožom. Zajačika bohato posypeme práškovým cukrom a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní