Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veľkonočný zajačik s vaječným likérom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Velkonocny zajac s likeromn.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Na formu :
  • 50 g masla
  • 50 g polohrubej múky
  • Piškóta :
  • 115 g masla
  • 115 g cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 70 g škrobu
  • 50 ml vaječného likéru
  • 2 vajcia
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • citrónová kôra
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vaječný veľkonočný zajačik sa pečie veľmi jednoducho: Najprv obe časti pekáča vymastíme mäkkým maslom a bohato vysypeme múkou. Prebytočnú múku vyklepeme a formu na pečenie znovu zložíme.

2. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušnú rúru: 160°C). Maslo vyšľaháme s cukrom, soľou, citrónovou kôrou a semienkami vanilky do nadýchanej konzistencie. Vajcia vymiešame s vaječným likérom. Múku zmiešame so škrobom.

3. Krok

Teraz do maslovej zmesi vmiešame striedavo zmes vaječného likéru so škrobovou múčkou a energicky šľaháme, kým nevznikne homogénna, mierne spenená zmes.

4. Krok

Cestom naplňte formu pomocou piestového vrecka tak, aby bola plná asi do 3/4. Pečieme v predhriatej rúre asi 40-45 minút. Potom vyberte veľkonočného zajaca z rúry a otvorte pekáč.

5. Krok

Opatrne vyberte koláč z formy a nechajte ho vychladnúť na mriežke. Prebytočné cesto odstráňte ostrým nožom. Zajačika bohato posypeme práškovým cukrom a podávame.

reklama:

 

Veľkonočný zajačik z vaječného likéru môže byť namiesto posypania práškovým cukrom potiahnutý aj farebným marcipánom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.