Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Veľkonočný zajačik s vaječným likérom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Velkonocny zajac s likeromn.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Na formu :
  • 50 g masla
  • 50 g polohrubej múky
  • Piškóta :
  • 115 g masla
  • 115 g cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 70 g škrobu
  • 50 ml vaječného likéru
  • 2 vajcia
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • citrónová kôra
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vaječný veľkonočný zajačik sa pečie veľmi jednoducho: Najprv obe časti pekáča vymastíme mäkkým maslom a bohato vysypeme múkou. Prebytočnú múku vyklepeme a formu na pečenie znovu zložíme.

2. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušnú rúru: 160°C). Maslo vyšľaháme s cukrom, soľou, citrónovou kôrou a semienkami vanilky do nadýchanej konzistencie. Vajcia vymiešame s vaječným likérom. Múku zmiešame so škrobom.

3. Krok

Teraz do maslovej zmesi vmiešame striedavo zmes vaječného likéru so škrobovou múčkou a energicky šľaháme, kým nevznikne homogénna, mierne spenená zmes.

4. Krok

Cestom naplňte formu pomocou piestového vrecka tak, aby bola plná asi do 3/4. Pečieme v predhriatej rúre asi 40-45 minút. Potom vyberte veľkonočného zajaca z rúry a otvorte pekáč.

5. Krok

Opatrne vyberte koláč z formy a nechajte ho vychladnúť na mriežke. Prebytočné cesto odstráňte ostrým nožom. Zajačika bohato posypeme práškovým cukrom a podávame.

reklama:

 

Veľkonočný zajačik z vaječného likéru môže byť namiesto posypania práškovým cukrom potiahnutý aj farebným marcipánom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

46 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.