Venčeky
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 250 ml vody
- 100g masla
- 170 g hladkej múky
- štipka soli
- 4 vajcia
- 1 l mlieka
- 160 g hladkej múky
- 3 zlaté klasy (vanilkové pudingy)
- 2 vanilkové cukre
- 200 g cukru
- 2 žĺtky
Postup prípravy
1. Krok
.Pripravíme si hrniec, do krorého dáme vodu, štipku soli a na kocky pokrájané maslo.keď zovrie, stiahneme z ohňa a za stáleho miešania pridávame múku ( 170g). Miešame, až kým sa nevytvori hustá kaša. Hrniec vrátime na platňu a ďalej miešame, až dostaneme hledké cesto.
2. Krok
Cesto preložíme do misky a po jednom zacneme pridávať vajcia. Pridávame ich do vlažného cesta. Ďalšie vajce pridáme, až keď je predchádzajúce dobre zapracované. Cesto sa musí lesknúť a z varechy odpadávať. Pripravíme si špricku na venčeky a na plech dáme papier na pečenie. Medzi venčekmi na papieri nechávame vačšie medzery, lebo narastú. Pečieme v dobre vyhriatej rúre na 220-230C 10-15 min, potom teplotu znížime na 180-200 a dopečieme este 10-15 min. Závisí od rúry. Rúru počas pečenia nesmieme otvárať. Upečené venčeky rozrežeme na 1/2 a plníme.
3. Krok
Krém- 900 ml mlieka ohrejeme na ohni a pridáme vanilínový a kryštálový cukor. Keď je mlieko teplé, pridáme zvyšok mlieka ( 1 dcl) v ktorom sme rozhabarkovali poding, múku a žľtky. Varíme do zhustnutia za stáleho miešania.Plníme ešte plnkou
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
17 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
23322 videní