Venčeky

- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 320 ml vody
- 100 g masla
- štipka soli
- 235 g hladkej múky
- 4 - 5 vajíčok
- Krém :
- 0,5 l mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 200 g masla
- 150 g cukru
- trocha rumu
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca si dáme variť vodu s maslom a so štipkou soli..Keď sa voda začne variť a maslo sa roztopí pridáme múka a stále miešame kým neodpálime cesto.. Odpaľujeme kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca..
2. Krok
Cesto necháme mierne vychladnúť ale do ešte teplého po jednom za stáleho miešania primiešame vajíčka.. Za každým vajíčkom poriadne premiešame.. Potom keď je cesto dobre vymiešame dáme ho do cukrárskeho vrecka , a hviezdicovou tryskou a na plech vystlaný s papierom na pečenie striekame dvojvrstvové kolieska..
3. Krok
Tie pečieme vo vyhriatej rúre 180°C 30 - 35 minút , bez toho aby sme otvárali rúru prvých 15 minút..
4. Krok
Po upečení necháme vychladnúť , potom rozrežeme na polovice a plníme vanilkovým krémom..
5. Krok
Vanilkový krém, si pripravíme tak , že uvaríme puding v mlieku spolu s cukrom a potom ho vmiešame do vyšľahaného masla..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22 videní