- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- susienky
- Venčeky s čerešňovo-vanilkovo-rumovou marciládou
Venčeky s čerešňovo-vanilkovo-rumovou marciládou
- Kusov: 24
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 120 g masla (mäkkého)
- 40 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 170 g hladkej múky
- na špičku noža prášok do pečiva
- Plnka :
- 50 g marcipánu
- 120 g čerešňového džemu
- 1 lyžica rumu
- na špičku noža Burbon vanilka
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto : Mäkké maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a soľ vyšľaháme ručným šľahačom najskôr pri nízkej a potom pri najvyššej rýchlosti niekoľko minút do svetlej a krémovej hmoty. Pridáme vajíčko a žĺtok a zašľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a pri nízkej rýchlosti v dvoch krokoch krátko primiešame. Cesto naplníme do látkového cukrárskeho vrecúška (ktoré je stabilnejšie) s venčekovou alebo sultánovou tryskou (30 mm) a nastriekame na plechy vyložené papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C (teplovzdušná rúra 160 stupňov) jeden po druhom na strednej priečke asi 10-12 minút dozlatista. Sušienky necháme úplne vychladnúť na mriežke.
2. Krok
Na Plnku : Marcipán nahrubo nasekáme. Čerešňový alebo višňový džem s rumom a mletou vanilkou privedieme do varu. Pridajte marcipán, premiešajte a za stáleho miešania varte na miernom ohni 3 minúty, potom nechajte mierne vychladnúť. Marciládu naplníme do vrecka s dierovanou tryskou (10 mm). Do stredu každého venčeka nastriekame trochu marzilády, necháme zaschnúť a poprášime práškovým cukrom.
Budete potrebovať (Tiež: jemné sito, látkové vrecúško s vencom alebo sultánovou dýzou (30 mm), vrecúško s dierovanou dýzou (10 mm))
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
197 videní