- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Venčeky s exotickým krémom
Venčeky s exotickým krémom
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Cesto:
- 100 ml vody
- 110 ml vody
- 85 g masla
- 130 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 1 lyžica cukru
- 1/4 lyžičky soli
- 1 Krém:
- 200 g mascarpone
- 70 ml smotany na šľahanie
- 40 g práškového cukru
- 2 Krém:
- 3 žĺtky
- 120 g cukru
- 30 g kukuričného škrobu
- 130 g mangového pyré
- 170 ml mlieka
- 100 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Príprava krému. Žĺtky spojíme s cukrom a škrobom a vyšľaháme do biela.
2. Krok
V hrnci zmiešajte mlieko a mangové pyré. Dáme na sporák a privedieme k varu. Potom za stáleho miešania metličkou pridáme do vaječnej zmesi. Hmotu nalejte späť do panvice, vložte späť na sporák a na strednom ohni za stáleho miešania metličkou varte do zhustnutia. Odstavíme z ohňa. A dajte do misy. (mangové pyré získame rozmixovaním 1 manga ktoré si predtým ošúpeme a zbavíme kôstky)
3. Krok
Krém prikryjeme potravinárskou fóliou aby sa nám nevytvorila koža na povrchu.
4. Krok
Varenie cesta. Nalejte do nádoby vodu, mlieko, pridajte soľ, cukor a maslo nakrájané na kúsky. Dáme na oheň a varíme, kým sa maslo nerozpustí. Vmiešajte múku. Vrátime späť na oheň a za stáleho miešania povaríme, kým sa cesto nezačne spájať do gule a na dne sa nám začne vytvárať kôra.
5. Krok
Znova odstavte z ohňa a nechajte stáť 5 minút. Po jednom pridávajte vajcia a za stáleho miešania ich vždy vyšľahajte dohladka. Neustále sledujte konzistenciu - cesto by nemalo byť príliš tekuté. V závislosti od veľkosti vajec môže byť potrebných viac alebo menej. Pre istotu je preto lepšie posledné vajíčko rozšľahať vidličkou a po častiach pridávať. Cesto by malo byť hladké a lesklé.
6. Krok
Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a striekame ho na plech s papierom na pečenie vo forme krúžkov.
7. Krok
Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 10 minút. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme do mäkka, asi ďalších 25-30 minút. Hotové krúžky odstránime z plechu, rozkrojíme na 2 časti každá rovnobežne s rovinou dosky. Necháme vychladnúť úplne. Vychladnutý pudingový krém rozšľahajte mixérom dohladka. Pridáme mäkké maslo a opäť vyšľaháme.
8. Krok
Druhý krém pripravíme vymiešaním mascarpone so smotanou. Na záver pridáme cukor. krém preložíme do cukrárskeho vrecka..
9. Krok
Najskôr dáme na spodnú polovicu každého krúžku mascarpone krém , a potom mango krém..
10. Krok
Prikryjeme vrchnou časťou odrezaného venčeka a posypeme práškovým cukrom.
11. Krok
venčeky necháme pár hodín vychladiť v chladničke a potom podávame..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1542 videní