- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Venčeky s vanilkovým krémom a so šľahačkou
Venčeky s vanilkovým krémom a so šľahačkou
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Odpaľované cesto :
- 200 ml vody
- 100 g masla
- štipka soli
- 150 g polohrubej múky
- 4 vajcia
- štipka soli
- Vanilkový krém :
- 2 vajcia
- 500 ml mlieka
- 100 g cukru
- 50 g kukuričného škrobu
- 100 g masla
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
- Šľahačka :
- 400 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 100 g mascarpone
- štipka soli
- práškový cukor na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Začíname s prípravou odpaľovaného cesta, ktorá si vyžaduje niekoľko krokov. Kým odpálené cesto chladne, môžeme si pripraviť vanilkový krém a šľahačku.
2. Krok
Do hrnca dáme vodu, štipku soli a maslo. Kastról položíme na plameň sporáka a necháme ho, kým sa maslo nerozpustí. Pri prvom vare znížime intenzitu ohňa na minimum a pridáme všetku múku naraz.
3. Krok
Intenzívne miešame, kým múka nezhydratuje, neabsorbuje všetku tekutinu a nevznikne homogénne cesto. Vypneme oheň a odpálené cesto necháme vychladnúť. Potom do cesta po jednom zapracujeme vajíčka. Cesto dáme do chladničky na 30 minút.
4. Krok
Po uplynutí tejto doby zapneme rúru na 200°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Vrecúškom na zdobenie tort so špičkou vytvárame na podnose malé donuty vo vzdialenosti 2-3 cm od seba.
5. Krok
Plech vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 200°C a ďalších 25-30 minút pri teplote 180°C. Dvierka rúry otvárame až po uplynutí času.
6. Krok
Na prípravu vanilkového krému zmiešame vajíčka s cukrom, soľou, škrobom a zalejeme mliekom v hrnci. Zmes dobre premiešame a kastról postavíme na sporák. Vanilkový krém za stáleho miešania varte,kým krém nezhustne. Vypnite oheň a pridajte maslo a vanilku.
7. Krok
Na šľahačku vymiešame studenú smotanu, kým nebude mať mierne hustú konzistenciu. Potom pridáme práškový cukor a miešame, kým nezhustne. Nakoniec smotanu zmiešame s mascarpone a pre zintenzívnenie chuti pridáme štipku soli.
8. Krok
Aby sme venčeky naplnili dvoma krémami, najprv ich rozrežeme na polovicu. Na spodný diel dáme vanilkový krém, na vrch vyšľahanú šľahačku a poukladáme vrchnáky z vykrojených venčekov. Ozdobíme ich práškovým cukrom a necháme ešte 1-2 hodiny v chlade, aby vrchnáčiky zmäkli..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
402 videní