- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Verdance Best
Verdance Best
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 4 žĺtky
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 100 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 4 lyžice mlieka
- Bielková vrstva:
- 4 bielka
- štipka soli
- 175 g práškového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 75 g mandľových vločiek opražených
- Krém:
- 4 žĺtka
- 100 g cukru
- 15 g masla
- 40 g škrobu alebo vanilkového pudingu
- 450 ml mlieka
- 2 vanilkové cukre
- 5 g želatíny
- 300 ml kyslej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Mandľové vločky opražíme na suchej panvici.Ale len zľahka.
2. Krok
Maslo si vymiešame s cukrom do peny.Potom vmiešame vaječné žĺtky pridáme štipku soli, vanilkový cukor,citrónovú šťavu múku s práškom do pečiva a nakoniec mlieko.
3. Krok
Vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny, potom pridáme cukor a vyšľaháme na tuhý sneh.Nakoniec pridáme citrónovú šťavu ..Na plech vyložený s papierom na pečenie najskôr dáme cesto, ktoré i keď bude trochu pevnejšie rozotrite rovnomerne.Na cesto dáme sneh z bielkov.Taktiež rovnomerne zakryjeme ním cesto.Sneh posypeme mandľovými vločkami.
4. Krok
Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 30 minút.Potom rúru vypnite a nechajte v rúre ešte niekoľko minút.Pootvorte dvierka aby vlhkosť mala kam unikať.Potom vyberte z rúry a rozrežte na dve polovice.
5. Krok
Pripravíme si krém..Namočíme želatínu do 30 ml studenej vody.. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme škrob alebo puding maslo a mlieko..Dáme variť do vodného kúpeľa a varíme do zhustnutia. Potom odstavíme a necháme pár minút chladnúť , potom vmiešame želatínu.Nakoniec primiešame kyslú smotanu a necháme zatuhnúť ..
6. Krok
Prvú časť piškóty potrieme s krémom a prikryjeme druhou časťou..Dáme do chladničky na niekoľko hodín..Krájame namočeným nožom do vlažnej vody..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1273 videní