Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Veterníky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_23
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

http://zena.blic.rs/recepti/recepti-redakcije/27081/Socno-sa-vanilom-Pite-strudle-i-kolaci-kojima-se-rado-vracamo

reklama:

Suroviny

  • 2,5 dcl vody
  • 125 g masla
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • PLNKA:
  • 500 ml mlieka
  • 250 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice zlatého klasu
  • 2 vanilkové cukre
  • 125 g masla
  • 3 dcl šľahačkovej smotany
  • KARAMELOVÁ POLEVA:
  • 250 g krupicového cukru
  • 200 ml šľahačky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do kastróla nalejeme vodu.Pridáme cukor soľ a maslo.rozvaríme..Keď sa voda varí a maslo je už rozpustené prisypávame múku a miešame kým nám nevznikne hustá homogénna hmota.Potom odstavíme a necháme trochu vychladnúť.

2. Krok

Potom primiešame vajcia a šľaháme šľahačom kým sa nám odpaľované cesto s vajíčkami neprepojí.

3. Krok

Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na vymastený plech šišky.Tie pečieme v predhriatej rúre 180 °C cca 40 minút dozlatista.Počas pečenia rúru neotvárajte.Pripravíme si plnku.

4. Krok

Mlieko rozdelíme na dve časti.Jednu dáme variť spolu s cukrom a v druhej rozmiešame zlatý klas a žĺtkaKeď sa nám mlieko varí prilejeme Zlatý Klas a uvaríme hustý puding.Ten necháme za občasného miešania vychladnúť..do chladného pudingu prišľaháme maslo a urobíme nadýchanú plnku.Ak chcete karamelovú plnku postupujte tak,. že s cukru do plnky najsôr upálte karamel a potom prilejte polovicu mlieka..postup je potom úplne rovnaký.

5. Krok

Vychladnuté šišky prerežte na polovice .Naplňte pripraveným krémom a na vrch krému nastriekajte ešte pevnú šľahačku.Prikryte vrchnáčikom.Každý veterník posypte práškovým cukrom..Ak máte radi karamelovú polevu , tu je postup na jej prípravu:

6. Krok

Cukor nasypeme do kastróla a necháme pozvoľna roztaviť na zlatý karamel. Keď cukor skaramelizuje, prilejeme doň smotanu na šľahanie a miešame dohladka a dohusta. Keď je poleva málo hustá, pomaly vyvarujete. Ak je poleva naopak moc hustá, prilejeme smotanu na šľahanie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

18 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

49783 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.