Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veterníky, ako ich robila moja babka

Náročnosť:
reklama:
Screenshot_234.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 2,5 dcl vody
  • 125 g masla
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • PLNKA:
  • 500 ml mlieka
  • 250 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice zlatého klasu
  • 2 vanilkové cukre
  • 125 g masla
  • 3 dcl šľahačkovej smotany
  • KARAMELOVÁ POLEVA:
  • 250 g krupicového cukru
  • 200 ml šľahačky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do kastróla nalejeme vodu.Pridáme cukor soľ a maslo.rozvaríme..Keď sa voda varí a maslo je už rozpustené prisypávame múku a miešame kým nám nevznikne hustá homogénna hmota.Potom odstavíme a necháme trochu vychladnúť.

2. Krok

Potom primiešame vajcia a šľaháme šľahačom kým sa nám odpaľované cesto s vajíčkami neprepojí.

3. Krok

Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na vymastený plech šišky.Tie pečieme v predhriatej rúre 180 °C cca 40 minút dozlatista.Počas pečenia rúru neotvárajte.Pripravíme si plnku.

4. Krok

Mlieko rozdelíme na dve časti.Jednu dáme variť spolu s cukrom a v druhej rozmiešame zlatý klas a žĺtkaKeď sa nám mlieko varí prilejeme Zlatý Klas a uvaríme hustý puding.Ten necháme za občasného miešania vychladnúť..do chladného pudingu prišľaháme maslo a urobíme nadýchanú plnku.Ak chcete karamelovú plnku postupujte tak,. že s cukru do plnky najsôr upálte karamel a potom prilejte polovicu mlieka..postup je potom úplne rovnaký.

5. Krok

Vychladnuté šišky prerežte na polovice .Naplňte pripraveným krémom a na vrch krému nastriekajte ešte pevnú šľahačku.Prikryte vrchnáčikom.Každý veterník posypte práškovým cukrom..Ak máte radi karamelovú polevu , tu je postup na jej prípravu:

6. Krok

Cukor nasypeme do kastróla a necháme pozvoľna roztaviť na zlatý karamel. Keď cukor skaramelizuje, prilejeme doň smotanu na šľahanie a miešame dohladka a dohusta. Keď je poleva málo hustá, pomaly vyvarujete. Ak je poleva naopak moc hustá, prilejeme smotanu na šľahanie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

932 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.