Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veterníky plnené s tvarohovo smotanovou plnkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Veterník
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min

klwi_s01_0932klwi_s02_0932klwi_s03_0932klwi_s04_0932klwi_s05_0932klwi_s06_0932klwi_s12_0932

reklama:

Suroviny

  • štipka soli
  • 40 g masla
  • 80 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • štipka prášku do pečiva
  • 4 listy želatíny
  • 1 citrón
  • 400 g tvarohu
  • 75 g cukru
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

100 ml vody privedieme k varu..pridáme maslo a soľ.

2. Krok

Prisypeme múku a za stáleho miešania uvaríme hustú hmotu.

3. Krok

Odstavíme a ešte stále miešame drevenou varechou až kým sa nám cesto nezačne odliepať od stien hrnca a od dna.

4. Krok

Cesto si preložíme do misky a ručným šľahačom postupne primiešavame vajcia.Miešame kým sa nám vajcia neprepoja..potom pridáme štipku prášku do pečiva a ešte premiešame.

5. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie..Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka alebo môžeme aj polievkovou lyžicou robit na papier kôpky či kolieska.

6. Krok

Pečieme v predhriatej rúre 200°c cca 20 - 25 minút.

7. Krok

Počas pečenia rúru neotvárame..Keď sa nám cesto upečie, vytiahneme z rúry, necháme trochu vychladnúť a potom horizontálne poprekrajujeme..

8. Krok

Želatínu si na 10 minút namočíme do studenej vody a necháme napučať.

9. Krok

Citrón si opláchneme, osušíme a nastrúhame na jemnom strúhadle kôru.Vytlačíme šťavu zvlášť do misky.Budeme potrebovať tak 4 lyžice.

10. Krok

3ťavu z citróna prilejeme k namočnej želatíne a zahreme za stáleho miešania kým sa želatína nerozpustí.Nesmie sa nám variť.primiešame 2 lyžice tvarohu k želatíne,aby sme ju ochladili..

11. Krok

Vyšľaháme si zvyšný tvaroh s citrónovou kôrou a s cukrom a nakoniec prišľaháme aj želatínovo citrónovú tekutinu.

12. Krok

Nakoniec vyšľaháme šľahačku do tuha a primiešame k tvarohu.Túto plnku si dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme naše veterníky.

13. Krok

Na vrch priložíme naše vrchnáčiky a posypeme práškovým cukrom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6846 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.