- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Veterníky plnené s tvarohovo smotanovou plnkou
Veterníky plnené s tvarohovo smotanovou plnkou
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- štipka soli
- 40 g masla
- 80 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- štipka prášku do pečiva
- 4 listy želatíny
- 1 citrón
- 400 g tvarohu
- 75 g cukru
- 100 ml šľahačkovej smotany
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
100 ml vody privedieme k varu..pridáme maslo a soľ.
2. Krok
Prisypeme múku a za stáleho miešania uvaríme hustú hmotu.
3. Krok
Odstavíme a ešte stále miešame drevenou varechou až kým sa nám cesto nezačne odliepať od stien hrnca a od dna.
4. Krok
Cesto si preložíme do misky a ručným šľahačom postupne primiešavame vajcia.Miešame kým sa nám vajcia neprepoja..potom pridáme štipku prášku do pečiva a ešte premiešame.
5. Krok
Na plech si dáme papier na pečenie..Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka alebo môžeme aj polievkovou lyžicou robit na papier kôpky či kolieska.
6. Krok
Pečieme v predhriatej rúre 200°c cca 20 - 25 minút.
7. Krok
Počas pečenia rúru neotvárame..Keď sa nám cesto upečie, vytiahneme z rúry, necháme trochu vychladnúť a potom horizontálne poprekrajujeme..
8. Krok
Želatínu si na 10 minút namočíme do studenej vody a necháme napučať.
9. Krok
Citrón si opláchneme, osušíme a nastrúhame na jemnom strúhadle kôru.Vytlačíme šťavu zvlášť do misky.Budeme potrebovať tak 4 lyžice.
10. Krok
3ťavu z citróna prilejeme k namočnej želatíne a zahreme za stáleho miešania kým sa želatína nerozpustí.Nesmie sa nám variť.primiešame 2 lyžice tvarohu k želatíne,aby sme ju ochladili..
11. Krok
Vyšľaháme si zvyšný tvaroh s citrónovou kôrou a s cukrom a nakoniec prišľaháme aj želatínovo citrónovú tekutinu.
12. Krok
Nakoniec vyšľaháme šľahačku do tuha a primiešame k tvarohu.Túto plnku si dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme naše veterníky.
13. Krok
Na vrch priložíme naše vrchnáčiky a posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6846 videní