Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Veterníky plnené s tvarohovo smotanovou plnkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Veterník
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min

klwi_s01_0932klwi_s02_0932klwi_s03_0932klwi_s04_0932klwi_s05_0932klwi_s06_0932klwi_s12_0932

reklama:

Suroviny

  • štipka soli
  • 40 g masla
  • 80 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • štipka prášku do pečiva
  • 4 listy želatíny
  • 1 citrón
  • 400 g tvarohu
  • 75 g cukru
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

100 ml vody privedieme k varu..pridáme maslo a soľ.

2. Krok

Prisypeme múku a za stáleho miešania uvaríme hustú hmotu.

3. Krok

Odstavíme a ešte stále miešame drevenou varechou až kým sa nám cesto nezačne odliepať od stien hrnca a od dna.

4. Krok

Cesto si preložíme do misky a ručným šľahačom postupne primiešavame vajcia.Miešame kým sa nám vajcia neprepoja..potom pridáme štipku prášku do pečiva a ešte premiešame.

5. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie..Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka alebo môžeme aj polievkovou lyžicou robit na papier kôpky či kolieska.

6. Krok

Pečieme v predhriatej rúre 200°c cca 20 - 25 minút.

7. Krok

Počas pečenia rúru neotvárame..Keď sa nám cesto upečie, vytiahneme z rúry, necháme trochu vychladnúť a potom horizontálne poprekrajujeme..

8. Krok

Želatínu si na 10 minút namočíme do studenej vody a necháme napučať.

9. Krok

Citrón si opláchneme, osušíme a nastrúhame na jemnom strúhadle kôru.Vytlačíme šťavu zvlášť do misky.Budeme potrebovať tak 4 lyžice.

10. Krok

3ťavu z citróna prilejeme k namočnej želatíne a zahreme za stáleho miešania kým sa želatína nerozpustí.Nesmie sa nám variť.primiešame 2 lyžice tvarohu k želatíne,aby sme ju ochladili..

11. Krok

Vyšľaháme si zvyšný tvaroh s citrónovou kôrou a s cukrom a nakoniec prišľaháme aj želatínovo citrónovú tekutinu.

12. Krok

Nakoniec vyšľaháme šľahačku do tuha a primiešame k tvarohu.Túto plnku si dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme naše veterníky.

13. Krok

Na vrch priložíme naše vrchnáčiky a posypeme práškovým cukrom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6937 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.