Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vianočka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
027
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min


http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/vianocka.html

reklama:

Suroviny

  • 250ml vlažného mlieka
  • 100g cukor kryštálový
  • 125g masla
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 250g múka hladká
  • 400g múka polohrubá
  • 1,5 lyžičky droždie sušené , alebo 1/2 čerstvého droždia
  • hrozienka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny dáme do nádoby v pekárničke, ako prvé do nádoby sa vždy musia dať tekutiny (mlieko, maslo, vajce..) Potom prídu na rad sypké suroviny, cukor, múka...

2. Krok

Nádobu vložíme do pekárničky, zapneme program cesto. Má tri cykly, miesenie, odpočívanie, kysnutie. Trvá to 1hod. 25 minút. Za chvíľku po premiešaní, pridáme hrozienka.

3. Krok

Po skončení programu, vykysnuté cesto vyberieme a dáme na pomúčenú dosku, vypracujeme a rozdelíme na určitý počet dielov, podľa toho z koľkých prameňov chcete pliesť, ja robievam z 9 prameňov. Najskôr si spravíme 9 rovnakých dielov a z tých urobíme rovnaké šulky. Tak pridávam aj foto ako začíname pliesť, najskôr zo 4 a začíname zo stredu tych prameňov (potom otočíme a pletieme z druhej strany) a keď je to upletené potriem vrch bielkom, predtým najskôr bokom dlane do stredu spravíme žliabok, potrieme bielkom.

4. Krok

A položíme na to ďalší prameň, upletený z troch.

5. Krok

Teraz dva pramene a prichytíme špajdlami.

6. Krok

A dáme na plech alebo tácku na ktorom máme už pripravený papier na pečenie a necháme ešte 35-40 min pokysnúť. Pred pečením pomastíme žltkom zmiešaným s 2 lyžicami mlieka, posypeme mandľami (kto nemá rád nemusia byť) a dáme piecť, prvých 5 minút 240°C a potom 30 minut na 170°C A pokiaľ už má farbu a nie je dopečená, prikrijeme alobalom.

7. Krok

Prajem dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16260 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.