- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Vianočná čokoládová roláda: jednoduchý dezert so sviatočnou atmosférou
Vianočná čokoládová roláda: jednoduchý dezert so sviatočnou atmosférou
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 35min
- Varenie: 7min
- Hotové Za: 0min
Ak hľadáte sladkosť, ktorá vyzerá slávnostne, chutí luxusne a pritom jej príprava nezaberie večnosť, táto čokoládová roláda je ideálna voľba. Ľahučký piškót a jemný krém zo smotany a čokolády vytvoria kombináciu, po ktorej sa na sviatočnom stole len tak zapráši.
Suroviny
- 4 vajcia
- 5 lyžíc kryštálového cukru
- 5 lyžíc hladkej múky
- 3 lyžice oleja
- 1 lyžička najemno nastrúhanej limetkovej kôry
- štipka soli
- Plnka
- 150 g čokolády
- 375 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Do menšej misky nalámeme čokoládu, zalejeme ju smotanou a zmes dáme zahrievať nad vodný kúpeľ. Miešame, kým sa hmota spojí do hladkého krému. Necháme ju vychladnúť a následne vložíme do chladničky – najlepšie cez noc, aby poriadne stuhla.
2. Krok
Rúru si vopred rozohrejeme na 230 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie, aby sa piškót neprilepil.
3. Krok
Vajcia šľaháme spolu s cukrom približne štvrť hodiny, kým nevznikne veľmi vzdušná a svetlá pena. Prisypeme soľ, pridáme olej a limetkovú kôru. Nakoniec opatrne, ručne primiešame preosiatu múku – cesto musí zostať čo najľahšie.
4. Krok
Hotové cesto rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme krátko, asi 5–7 minút. Po vybratí otočíme plát na papier jemne poprášený múkou a necháme ho vychladnúť.
5. Krok
Keď piškót úplne vychladne, rozotrieme po ňom pripravený krém – kúsok si necháme na potretie povrchu. Plát pevne zrolujeme a zvyškom krému natrieme celú roládu. Pred podávaním ju uložíme do chladu, aby pekne spevnela.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4 videní