Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vianočná čokoládová roláda: jednoduchý dezert so sviatočnou atmosférou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vianočná čokoládová roláda: jednoduchý dezert so sviatočnou atmosférou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vianočná čokoládová roláda: jednoduchý dezert so sviatočnou atmosférou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 7min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte sladkosť, ktorá vyzerá slávnostne, chutí luxusne a pritom jej príprava nezaberie večnosť, táto čokoládová roláda je ideálna voľba. Ľahučký piškót a jemný krém zo smotany a čokolády vytvoria kombináciu, po ktorej sa na sviatočnom stole len tak zapráši.

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžička najemno nastrúhanej limetkovej kôry
  • štipka soli
  • Plnka
  • 150 g čokolády
  • 375 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do menšej misky nalámeme čokoládu, zalejeme ju smotanou a zmes dáme zahrievať nad vodný kúpeľ. Miešame, kým sa hmota spojí do hladkého krému. Necháme ju vychladnúť a následne vložíme do chladničky – najlepšie cez noc, aby poriadne stuhla.

2. Krok

Rúru si vopred rozohrejeme na 230 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie, aby sa piškót neprilepil.

3. Krok

Vajcia šľaháme spolu s cukrom približne štvrť hodiny, kým nevznikne veľmi vzdušná a svetlá pena. Prisypeme soľ, pridáme olej a limetkovú kôru. Nakoniec opatrne, ručne primiešame preosiatu múku – cesto musí zostať čo najľahšie.

4. Krok

Hotové cesto rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme krátko, asi 5–7 minút. Po vybratí otočíme plát na papier jemne poprášený múkou a necháme ho vychladnúť.

5. Krok

Keď piškót úplne vychladne, rozotrieme po ňom pripravený krém – kúsok si necháme na potretie povrchu. Plát pevne zrolujeme a zvyškom krému natrieme celú roládu. Pred podávaním ju uložíme do chladu, aby pekne spevnela.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.