Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vianočná štóla

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vianocna stola.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zenavrsna.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 1 kocka droždia
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml rumu
  • 2 vajcia
  • 175 g masla izbovej teploty
  • 100 g mletých mandlí alebo orechov
  • 200 g hrozienok
  • 100 g sušených brusníc
  • 100 g kandizovanej pomarančovej kôry
  • 100 g kandizovanej citrónovej kôry
  • ďalej potrebujeme:
  • 75 g masla
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Brusnice a hrozienka namočte do rumu a nechajte ich niekoľko hodín, aby nasiakli všetok rum - najlepšie cez noc.

2. Krok

Rozdrobte droždie a zmiešajte s jednou lyžicou cukru, jednou lyžicou múky a piatimi lyžicami mlieka . Krátko zamiešajte droždie, aby sa rozpustilo v mlieku a nechajte na teplom mieste 10-15 minút napeniť.

3. Krok

Do väčšej misy dáme múku, cukor, vanilkový cukor, soľ a perníkové korenie. Potom pridáme maslo, vajce, mlieko a pripravený kvások. Cesto vypracujte špirálovými hákmi na šľahači. Misu prikryte čistou kuchynskou utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste, aby získalo na objeme.

4. Krok

Keď bude cesto dostatočne vykysnuté, pridáme mleté ​​mandle, kandizované ovocie a hrozienka, brusnice. Všetko pomaly premieste kuchynským robotom, potom cesto preložte na ľahko pomúčenú plochu a trochu premieste rukami.

5. Krok

Cesto vytvarujte a dajte na plech pokrytý papierom na pečenie. Štólu pečieme vo vyhriatej rúre 50 minút pri nižšej teplote 150 - 160 ° C.

6. Krok

Horúci koláč natrieme rozpusteným maslom, a keď vychladne, hojne ho posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

812 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.