Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vianočná štóla

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vianocna stola.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zenavrsna.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 1 kocka droždia
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml rumu
  • 2 vajcia
  • 175 g masla izbovej teploty
  • 100 g mletých mandlí alebo orechov
  • 200 g hrozienok
  • 100 g sušených brusníc
  • 100 g kandizovanej pomarančovej kôry
  • 100 g kandizovanej citrónovej kôry
  • ďalej potrebujeme:
  • 75 g masla
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Brusnice a hrozienka namočte do rumu a nechajte ich niekoľko hodín, aby nasiakli všetok rum - najlepšie cez noc.

2. Krok

Rozdrobte droždie a zmiešajte s jednou lyžicou cukru, jednou lyžicou múky a piatimi lyžicami mlieka . Krátko zamiešajte droždie, aby sa rozpustilo v mlieku a nechajte na teplom mieste 10-15 minút napeniť.

3. Krok

Do väčšej misy dáme múku, cukor, vanilkový cukor, soľ a perníkové korenie. Potom pridáme maslo, vajce, mlieko a pripravený kvások. Cesto vypracujte špirálovými hákmi na šľahači. Misu prikryte čistou kuchynskou utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste, aby získalo na objeme.

4. Krok

Keď bude cesto dostatočne vykysnuté, pridáme mleté ​​mandle, kandizované ovocie a hrozienka, brusnice. Všetko pomaly premieste kuchynským robotom, potom cesto preložte na ľahko pomúčenú plochu a trochu premieste rukami.

5. Krok

Cesto vytvarujte a dajte na plech pokrytý papierom na pečenie. Štólu pečieme vo vyhriatej rúre 50 minút pri nižšej teplote 150 - 160 ° C.

6. Krok

Horúci koláč natrieme rozpusteným maslom, a keď vychladne, hojne ho posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

708 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.