Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vianočná tortička

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
070
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:20 hod

S jemnou chuťou škorice, lieskových orieškov a najradšej ju pečiem na Vianoce.

S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/11/vianocna-torticka.html

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajcia
  • 60g kryštálového cukru
  • 100ml horúcej vody
  • 100ml oleja
  • 1 kypriaci prašok do pečiva
  • hladká múka
  • 2 PLhnedý cukor
  • 1 čajová lyžička mletej škorice (kto chce, môže pridať aj viac)
  • Plnka:
  • 125 g masla
  • 100g práškového cukru
  • 1/2 litra mlieka
  • 40g zlatý klas - krémový prášok
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • pomleté lieskovce
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

60g kryštálového cukru upálime na karamel. Pridáme 100ml horúcej vody ( nezľaknúť sa, hoci sa z toho spraví jedna lízatková hmota, ale miešaním a varením sa to zas rozpustí, nesmú zostať hrčky ) a necháme vychladnúť.

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Tri celé vajcia odvážime (aj so škrupinami), koľko budú vážiť, tak toľko treba odvážiť aj múky (vážili 177g, tak toľko pridať aj hladkej múky) Žĺtky vyšľaháme s cukrom.

3. Krok

Pridáme lyžičku mletej škorice, 100ml oleja a vychladnutý karamel. Múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

4. Krok

Pridáme vyšľahaný sneh.

5. Krok

Cesto vylejeme do olejom vymastenej formy (na spodok sa môže dať papier na pečenie, ktorý som tiež vymastila a priemer formy ktorú som použila je 20cm, výška 6cm)..je to taká mini torta, takže ak chcete väčšiu, treba pridať viac surovín.

6. Krok

A upečieme (plynová rúra: 3 stupeň) tých 30-35 minút...treba skúšať špajdlou)

7. Krok

Spravíme plnku, môžeme aj hneď, keď sa pečie korpus. 1/2 litra rozdelíme, zbytok mlieka dáme variť a do zvyšného mlieka dáme zlatý klas a 2 polievkové lyžice hladkej múky a uvaríme hustý krém, ktorý necháme dobre vychladnúť (občas premiešame) Maslo vymiešame s cukrom. Vychladnutý puding vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme.

8. Krok

Vychladnutý korpus vyberieme z formy, dáme dole papier a prekrojíme.

9. Krok

Natrieme plnkou (polovicu plnky si necháme, na potretie vrchu a bokov torty)

10. Krok

A posypeme lieskovcami. Prajem dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9483 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.