Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vianočné cukrovinky z bielkov

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vianočné cukrovinky z bielkov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vianočné cukrovinky z bielkov Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento recept je skvelý spôsob, ako využiť zvyšné bielky a zároveň pripraviť jednoduché, no veľmi dekoratívne vianočné cukrovinky. Bielky stačí dôkladne vyšľahať s cukrom a potom pomocou cukrárskeho vrecka vytvoriť tvar stromčekov, ktoré upečieme. Ak chceme dosiahnuť ešte krajší vzhľad, môžeme pridať potravinárske farbivo a jedlé ozdoby.

reklama:

Suroviny

  • 2 bielky
  • 130 g kryštálového cukru
  • 1 štipka soli
  • Ďalšie potrebné:
  • gelové farbivo
  • jedlé ozdoby
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravíme vodný kúpeľ. V miske nad horúcou vodou šľaháme bielky, štipku soli a cukor, kým sa cukor úplne nerozpustí. Skontrolujeme to tak, že si zmes medzi prstami jemne stlačíme a ak necítime žiadne kryštáliky cukru, je pripravená.

2. Krok

Následne misku odstavíme z vodného kúpeľa a pokračujeme v šľahaní, až kým zmes nezíska izbovú teplotu. Ak chceme, môžeme ju obariť potravinárskym gelovým farbivom podľa vlastného výberu.

3. Krok

Potom plníme pripravenú zmes do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a začíname tvarovať stromčeky alebo iné tvary na plech vyložený papierom na pečenie. Začíname od špičky a pokračujeme smerom k základni stromčeka.

4. Krok

Na záver môžeme stromy dozdobiť rôznymi jedlými ozdobami podľa chuti. Stromčeky sušíme v rúre pri teplote 100 °C približne 60 minút. Po upečení je uskladňujeme v uzavretej nádobe mimo chladničky, aby zostali chrumkavé a čerstvé.

reklama:

Tento recept je skvelý spôsob, ako pridať trošku kreativity do vianočného pečenia a zároveň sa zbaviť zbytočných bielkov, ktoré nám zostali.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.