Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vianočné cukrovinky z bielkov

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vianočné cukrovinky z bielkov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vianočné cukrovinky z bielkov Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento recept je skvelý spôsob, ako využiť zvyšné bielky a zároveň pripraviť jednoduché, no veľmi dekoratívne vianočné cukrovinky. Bielky stačí dôkladne vyšľahať s cukrom a potom pomocou cukrárskeho vrecka vytvoriť tvar stromčekov, ktoré upečieme. Ak chceme dosiahnuť ešte krajší vzhľad, môžeme pridať potravinárske farbivo a jedlé ozdoby.

reklama:

Suroviny

  • 2 bielky
  • 130 g kryštálového cukru
  • 1 štipka soli
  • Ďalšie potrebné:
  • gelové farbivo
  • jedlé ozdoby
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravíme vodný kúpeľ. V miske nad horúcou vodou šľaháme bielky, štipku soli a cukor, kým sa cukor úplne nerozpustí. Skontrolujeme to tak, že si zmes medzi prstami jemne stlačíme a ak necítime žiadne kryštáliky cukru, je pripravená.

2. Krok

Následne misku odstavíme z vodného kúpeľa a pokračujeme v šľahaní, až kým zmes nezíska izbovú teplotu. Ak chceme, môžeme ju obariť potravinárskym gelovým farbivom podľa vlastného výberu.

3. Krok

Potom plníme pripravenú zmes do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a začíname tvarovať stromčeky alebo iné tvary na plech vyložený papierom na pečenie. Začíname od špičky a pokračujeme smerom k základni stromčeka.

4. Krok

Na záver môžeme stromy dozdobiť rôznymi jedlými ozdobami podľa chuti. Stromčeky sušíme v rúre pri teplote 100 °C približne 60 minút. Po upečení je uskladňujeme v uzavretej nádobe mimo chladničky, aby zostali chrumkavé a čerstvé.

reklama:

Tento recept je skvelý spôsob, ako pridať trošku kreativity do vianočného pečenia a zároveň sa zbaviť zbytočných bielkov, ktoré nám zostali.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

142 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.