Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vianočné vanilkovo rožkové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vianočné vanilkovo rožkové rezy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 200 g mäkkého masla
  • 180 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 4 vajcia
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • plnka:
  • 6 listov želatíny
  • 1 vajce
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 3 polievkové lyžice Amaretta
  • 300 g vanilkových rožkov
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • Želé:
  • 4 jablká
  • 250 ml červeného vína
  • 100 g cukru
  • šťava z jedného citróna
  • 1/2 tyčinky škorice
  • 5 listov želatíny
  • Na ozdobu 20 vanilkových rožkov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si cesto.Vymiešame maslo s cukrom do peny.Pridáme vanilkový cukor štipku soli a citrónovú kôru.Potom postupne primiešame vajcia a nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva.

2. Krok

Pripravíme si plech na pečenie 30 x 30.Plech vyložte papierom na pečenie a dáme naň cesto ktoré zarovnáme.Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C približne 35 - 40 minút.

3. Krok

Pripravíme si plnku a to tak, že vanilkové rožky nasekáme na väčšie kusy.Namočíme si želatínu do studenej vody.Vymiešame si vo vodnom kúpeli vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom so štipkou soli a amaretom do peny.Potom zahrejeme želatínu a pridáme k tejto zmesi.Vyšľaháme si šľahačku a premiešame s krémom.Plnku navrstvíme na upečený a vychladnutý plát.Dáme do chladničky zatuhnúť.

4. Krok

Očistíme si jabĺčka a nakrájame ich na menšie kocky..Môžete ich aj nastrúhať na hrubom strúhadle.Dáme ich variť spolu s vínom,citrónovou šťavou a škoricou spolu s cukrom.Namočíme si želatínu, necháme ju napučať a potom ju zahrejeme.Keď sa nám jablká rozvaria na kašu necháme vychladnúť vyberieme škoricovú tyčinku..

5. Krok

Želatínu vmiešame do jablkovej zmesi a a vchladnutú nalejeme na krém a rovnomerne porozotierame.Vložíme do chladničky a necháme tuhnúť najmenej 2 hodiny.Nakoniec dozdobíme vanilkovými rožtekmi.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

672 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.