Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vianočný biskupský chlebíček

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vianočný biskupský chlebíček
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vianočný biskupský chlebíček Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 0min

Biskupský chlebíček je vynikajúci dezert, ktorý je v mnohých krajinách, predovšetkým v Spojených štátoch, spájaný s vianočnými oslavami. Tento lahodný koláč sa vyznačuje jemným a vláčnym cestom, ktoré obsahuje chutné kandizované ovocie a rôzne druhy orechov. Na záver je možné chlebíček ešte ozdobiť polevou.

reklama:

Suroviny

  • 180 g polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 4 vajíčka
  • 160 g práškového cukru
  • 110 g masla
  • Kôra z 1 citróna
  • 200 g zmesi sušeného kandizovaného ovocia a orechov
  • Štipka soli
  • Na vymazanie a vysypanie formy:
  • Maslo
  • Strúhaný kokos (alebo hrubá múka)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Žĺtky oddelíme od bielkov. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Sušené ovocie nakrájame a orechy nasekáme na menšie kúsky.

2. Krok

Formu na pečenie vopred vymažeme maslom a vysypeme strúhaným kokosom alebo hrubou múkou. Rúru predhrejeme na 170 °C.

3. Krok

V jednej miske vyšľaháme maslo s cukrom a žĺtkami do svetlej, nadýchanej zmesi. V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na pevný sneh.

4. Krok

Do zmesi so žĺtkami postupne pridáme múku a nasekané ovocie spolu s orechmi. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

5. Krok

Cesto nanesieme do formy a uhladíme povrch. Pečieme približne 30 až 35 minút. Na konci pečenia skontrolujeme, či je chlebíček hotový, pomocou špajle – ak vyjde čistá, je pripravený. Ak sa na povrchu objaví prasklina, je čas ho vytiahnuť.

6. Krok

Necháme trošku vychladnúť a potom chlebíček opatrne vyklopíme.

reklama:

Tipy na podávanie: Chlebíček môžeme podávať posypaný práškovým cukrom, alebo ho poliať čokoládovou či inou polevou podľa chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

234 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.