Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vianočný biskupský chlebíček

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vianočný biskupský chlebíček
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vianočný biskupský chlebíček Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 0min

Biskupský chlebíček je vynikajúci dezert, ktorý je v mnohých krajinách, predovšetkým v Spojených štátoch, spájaný s vianočnými oslavami. Tento lahodný koláč sa vyznačuje jemným a vláčnym cestom, ktoré obsahuje chutné kandizované ovocie a rôzne druhy orechov. Na záver je možné chlebíček ešte ozdobiť polevou.

reklama:

Suroviny

  • 180 g polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 4 vajíčka
  • 160 g práškového cukru
  • 110 g masla
  • Kôra z 1 citróna
  • 200 g zmesi sušeného kandizovaného ovocia a orechov
  • Štipka soli
  • Na vymazanie a vysypanie formy:
  • Maslo
  • Strúhaný kokos (alebo hrubá múka)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Žĺtky oddelíme od bielkov. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Sušené ovocie nakrájame a orechy nasekáme na menšie kúsky.

2. Krok

Formu na pečenie vopred vymažeme maslom a vysypeme strúhaným kokosom alebo hrubou múkou. Rúru predhrejeme na 170 °C.

3. Krok

V jednej miske vyšľaháme maslo s cukrom a žĺtkami do svetlej, nadýchanej zmesi. V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na pevný sneh.

4. Krok

Do zmesi so žĺtkami postupne pridáme múku a nasekané ovocie spolu s orechmi. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

5. Krok

Cesto nanesieme do formy a uhladíme povrch. Pečieme približne 30 až 35 minút. Na konci pečenia skontrolujeme, či je chlebíček hotový, pomocou špajle – ak vyjde čistá, je pripravený. Ak sa na povrchu objaví prasklina, je čas ho vytiahnuť.

6. Krok

Necháme trošku vychladnúť a potom chlebíček opatrne vyklopíme.

reklama:

Tipy na podávanie: Chlebíček môžeme podávať posypaný práškovým cukrom, alebo ho poliať čokoládovou či inou polevou podľa chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.