- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- džem
- Vianočný sladký tekvicový džem
Vianočný sladký tekvicový džem
- Kusov: 15
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Vianočný tekvicový džem sa vyznačuje bohatou, sladko-korenistou chuťou, ktorá dokonale ladí s Vianočným obdobím. Tekvica sa pred varením nechá marinovať v pomarančovom džúse a korení, čím získava nezameniteľnú arómu a sladkosť. Tento džem bude skvelým doplnkom na vianočku, ale aj výborným jedlým darčekom, ktorý poteší každého.
Suroviny
- 2 kg veľkoplodých odrôd tekvice (napríklad hokaido)
- 1 liter 100% pomarančového džúsu
- 2 celé škoricové tyčinky
- 2 hviezdičky badyánu
- 1 lyžička celých klinčekov
- 2 balíčky Gelfixu Extra
- 500 g kryštálového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Tekvicu očistíme a nakrájame na menšie kostičky. Následne ju premiešame s pomarančovým džúsom a korením a necháme marinovať cez noc.
2. Krok
Ráno zmes privedieme k varu a varíme, kým tekvica nezmäkne. Potom ju odstavíme, odstránime korenie a rozmixujeme na jemnú kašu.
3. Krok
Rozmixovanú zmes opäť privedieme k varu, pridáme Gelfix a cukor, a varíme ešte chvíľu, aby sa cukor úplne rozpustil.
4. Krok
Hotový džem naplníme do čistých pohárov, uzavrieme viečkami a otočíme dnom hore. Necháme ich tak vychladnúť, a potom ich opatrne otočíme späť.
Tento tekvicový džem s citrusovo-korenistým nádychom je perfektný na sviatočné stoly a bude skvelým darčekom pre tých, ktorí majú radi originálne a chutné dobroty.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5 videní