Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Viedenská orechová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Viedenská orechová torta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g masla
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 150 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 50 g práškového cukru do bielok
  • 50 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • čokoládova ganache:
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 60 g cukru
  • 60 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • 25 g masla
  • štipka soli
  • na potretie:
  • 100 ml džemu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vlašské orechy zomelieme na jemno.Pridáme k nim prášok do pečiva, múku a štipku soli.Premiešame.

2. Krok

Potom si oddelíme žĺtka od bielkov .Bielka si odložíme do chladničky.Mäkké maslo vymiešame s cukrom do peny, a potom po jednom pridáme žĺtka .Po každom dobre premiešame.

3. Krok

Teraz primiešame orechy s múkou , všetko premiešame šľahačom pri nízkej rýchlosti.

4. Krok

Nakoniec si vyšľaháme bielka so štipkou soli , a potom pridáme 50 g práškového cukru a urobíme tuhý sneh..Ten zľahka vmiešame k ostatným ingredienciám.

5. Krok

Formu na pečenie vyložíme papierom, alebo dobre vymastíme a vysypeme múkou , a preložíme do nej cesto, ktoré zarovnáme..pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 40 - 50 minút.Upečený korpus vyberieme z rúry a vychladíme..

6. Krok

pripravíme si ganache..V panvičke z hrubším dnom alebo v kastróliku si dáme rozvariť smotanu,odstavíme.V inej panvičke si dáme upáliť cukor na karamel,potom tenkým prúdom zalejte teplou smotanou a miešame dohadka kým sa cukor úplne nerozpustí.

7. Krok

Čokoládu rozpustíme zalejeme karamelovou smotanou,a pridáme aj maslo.Potom premiešame dohladka, kým sa čokoláda a maslo nerozpustia a neporepoja na hladkú polevu..prešľaháme všetko elektrickým šľahačom.

8. Krok

Korpus si prekrojím na dve polovice , natrieme v strede nahrubšie džemom,prikryjeme plátom korpusu a vrch prelejeme čokoládovou polevou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

24 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

66826 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.