Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Viedenská orechová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Viedenská orechová torta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g masla
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 150 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 50 g práškového cukru do bielok
  • 50 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • čokoládova ganache:
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 60 g cukru
  • 60 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • 25 g masla
  • štipka soli
  • na potretie:
  • 100 ml džemu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vlašské orechy zomelieme na jemno.Pridáme k nim prášok do pečiva, múku a štipku soli.Premiešame.

2. Krok

Potom si oddelíme žĺtka od bielkov .Bielka si odložíme do chladničky.Mäkké maslo vymiešame s cukrom do peny, a potom po jednom pridáme žĺtka .Po každom dobre premiešame.

3. Krok

Teraz primiešame orechy s múkou , všetko premiešame šľahačom pri nízkej rýchlosti.

4. Krok

Nakoniec si vyšľaháme bielka so štipkou soli , a potom pridáme 50 g práškového cukru a urobíme tuhý sneh..Ten zľahka vmiešame k ostatným ingredienciám.

5. Krok

Formu na pečenie vyložíme papierom, alebo dobre vymastíme a vysypeme múkou , a preložíme do nej cesto, ktoré zarovnáme..pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 40 - 50 minút.Upečený korpus vyberieme z rúry a vychladíme..

6. Krok

pripravíme si ganache..V panvičke z hrubším dnom alebo v kastróliku si dáme rozvariť smotanu,odstavíme.V inej panvičke si dáme upáliť cukor na karamel,potom tenkým prúdom zalejte teplou smotanou a miešame dohadka kým sa cukor úplne nerozpustí.

7. Krok

Čokoládu rozpustíme zalejeme karamelovou smotanou,a pridáme aj maslo.Potom premiešame dohladka, kým sa čokoláda a maslo nerozpustia a neporepoja na hladkú polevu..prešľaháme všetko elektrickým šľahačom.

8. Krok

Korpus si prekrojím na dve polovice , natrieme v strede nahrubšie džemom,prikryjeme plátom korpusu a vrch prelejeme čokoládovou polevou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

24 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

67298 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.