- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Viedenská orechová torta
Viedenská orechová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 250 g masla
- 250 g mletých vlašských orechov
- 150 g práškového cukru
- 5 vajec
- 50 g práškového cukru do bielok
- 50 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- čokoládova ganache:
- 120 ml smotany na šľahanie
- 60 g cukru
- 60 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa
- 25 g masla
- štipka soli
- na potretie:
- 100 ml džemu
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vlašské orechy zomelieme na jemno.Pridáme k nim prášok do pečiva, múku a štipku soli.Premiešame.
2. Krok
Potom si oddelíme žĺtka od bielkov .Bielka si odložíme do chladničky.Mäkké maslo vymiešame s cukrom do peny, a potom po jednom pridáme žĺtka .Po každom dobre premiešame.
3. Krok
Teraz primiešame orechy s múkou , všetko premiešame šľahačom pri nízkej rýchlosti.
4. Krok
Nakoniec si vyšľaháme bielka so štipkou soli , a potom pridáme 50 g práškového cukru a urobíme tuhý sneh..Ten zľahka vmiešame k ostatným ingredienciám.
5. Krok
Formu na pečenie vyložíme papierom, alebo dobre vymastíme a vysypeme múkou , a preložíme do nej cesto, ktoré zarovnáme..pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 40 - 50 minút.Upečený korpus vyberieme z rúry a vychladíme..
6. Krok
pripravíme si ganache..V panvičke z hrubším dnom alebo v kastróliku si dáme rozvariť smotanu,odstavíme.V inej panvičke si dáme upáliť cukor na karamel,potom tenkým prúdom zalejte teplou smotanou a miešame dohadka kým sa cukor úplne nerozpustí.
7. Krok
Čokoládu rozpustíme zalejeme karamelovou smotanou,a pridáme aj maslo.Potom premiešame dohladka, kým sa čokoláda a maslo nerozpustia a neporepoja na hladkú polevu..prešľaháme všetko elektrickým šľahačom.
8. Krok
Korpus si prekrojím na dve polovice , natrieme v strede nahrubšie džemom,prikryjeme plátom korpusu a vrch prelejeme čokoládovou polevou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
24 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
66826 videní