Suroviny
        - 50 g čokolády
 
            - 1 vajce
 
            - 130 g masla
 
            - 70 g práškového cukru
 
            - 2 lyžice Amaretta
 
            - 160 g hladkej múky
 
            - 1 karamelový puding
 
            - Plnka:
 
            - 1 lyžica Amaretta
 
            - džem podľa chuti
 
    
    
reklama:
Postup prípravy
1. Krok 
    Najprv nasekajte čokoládu na kúsky a vložte do misky. Misku dajte nad paru nechajte čokoládu pomaly rozpustiť .
    2. Krok 
    Medzitým si predhrejeme rúru na 175 °C ( a dva plechy vystelieme papierom na pečenie.)
    3. Krok 
    Potom dáme maslo s práškovým cukrom do misky a vyšľaháme do peny. Vmiešame vaječný žĺtok, mandľový likér a rozpustenú čokoládu.
    4. Krok 
    Spolu premiešame múku s pudingovým práškom a primiešame k ostatným surovinám.
    5. Krok 
    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vareškou opatrne vmiešame do cesta.
    6. Krok 
    Cesto naplňte do  cukrárskeho vrecka s hviezdicovou tryskou a na plechy na pečenie nastriekajte 80 malých kôpok (Ø 1,5 cm).
    7. Krok 
    Sušienky pečieme asi 8 - 10 minút.
    8. Krok 
    Hotové koláčiky necháme vychladnúť na mriežke. Medzitým vymiešame džem s mandľovým likérom do hladka.
    9. Krok 
    Nakoniec polovicu sušienok natrieme džemom, pritlačíme druhú polovicu . Musíme sušienky nechať vyschnúť 30 minút a posypeme ich práškovým cukrom.
             
         Aby bolo cesto mäkké, miešajte zmes masla a vajec aspoň 5 minút do peny. Potom už len veľmi krátko vareškou vmiešame múku zmiešanú s pudingovým práškom. Vaječné bielka tiež voľne primiešame, aby sa nezničili vzduchové bubliny.
 Milovníci čokolády sa zaobídu bez džemu a sušienky natierajú tekutou polevou alebo orieškovým nugátovým krémom.
 Každý, kto veľa pečie, má určite naozajstné profesionálne cukrárske vrecko so širokou škálou dýz. Oveľa praktickejšie je použitie jednorazových vrecúšok, ktoré sú dostupné so špičkami ale aj bez nich. Po použití sa likvidujú, neumývajú sa.