Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Viedenské lepené Busserl

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Striekane.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gutekueche.de
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 50 g čokolády
  • 1 vajce
  • 130 g masla
  • 70 g práškového cukru
  • 2 lyžice Amaretta
  • 160 g hladkej múky
  • 1 karamelový puding
  • Plnka:
  • 1 lyžica Amaretta
  • džem podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv nasekajte čokoládu na kúsky a vložte do misky. Misku dajte nad paru nechajte čokoládu pomaly rozpustiť .

2. Krok

Medzitým si predhrejeme rúru na 175 °C ( a dva plechy vystelieme papierom na pečenie.)

3. Krok

Potom dáme maslo s práškovým cukrom do misky a vyšľaháme do peny. Vmiešame vaječný žĺtok, mandľový likér a rozpustenú čokoládu.

4. Krok

Spolu premiešame múku s pudingovým práškom a primiešame k ostatným surovinám.

5. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vareškou opatrne vmiešame do cesta.

6. Krok

Cesto naplňte do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou tryskou a na plechy na pečenie nastriekajte 80 malých kôpok (Ø 1,5 cm).

7. Krok

Sušienky pečieme asi 8 - 10 minút.

8. Krok

Hotové koláčiky necháme vychladnúť na mriežke. Medzitým vymiešame džem s mandľovým likérom do hladka.

9. Krok

Nakoniec polovicu sušienok natrieme džemom, pritlačíme druhú polovicu . Musíme sušienky nechať vyschnúť 30 minút a posypeme ich práškovým cukrom.

reklama:
Aby bolo cesto mäkké, miešajte zmes masla a vajec aspoň 5 minút do peny. Potom už len veľmi krátko vareškou vmiešame múku zmiešanú s pudingovým práškom.

Vaječné bielka tiež voľne primiešame, aby sa nezničili vzduchové bubliny.

Milovníci čokolády sa zaobídu bez džemu a sušienky natierajú tekutou polevou alebo orieškovým nugátovým krémom.

Každý, kto veľa pečie, má určite naozajstné profesionálne cukrárske vrecko so širokou škálou dýz. Oveľa praktickejšie je použitie jednorazových vrecúšok, ktoré sú dostupné so špičkami ale aj bez nich. Po použití sa likvidujú, neumývajú sa.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

598 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.