- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Viedenské rohlíky
Viedenské rohlíky
- Kusov: 50
- Porcií: 50
- Čas Prípravy: 1:10 hod
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 1:22 hod
http://www.essen-und-trinken.de/rezept/282143/wiener-kipferl.html
Suroviny
- 100 g olúpaných mletých mandlí
- 180 g masla
- 1 vaječný žĺtok
- štipka soli
- 60 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 180 g hladkej múky
- 250 g horkej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Mandle si uvaríme vo vode a keď vidíme že nám ide šupa dole ocedíme a ošúpeme.necháme preschnúť a potom zomelieme.zomleté mandle opražíme na suchej panvici.Dve lyžice mandlí si odložíme bokom na dekoráciu.
2. Krok
maslo si nakrájame na kúsky a spolu s práškovým a vanilkovým cukrom ručným šľahačom vymiešame..potom pridáme štipku soli , vaječný žĺtok mleté mandle a nakoniec múku.Vypracujeme hladké cesto.To zabalíme do fólie a necháme v chlade 1 hodinu odpočívať.
3. Krok
Cesto premiesime na pomúčenej doske a rozdelíme na dve časti.z každej časti vyšúlame dlhý šúlanec z ktorého odkrajujeme rovnako dlhé kúsky z ktorých formujeme rožky.
4. Krok
Rožky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme pri 180 °C cca 10 - 12 minút do zlatožlta.
5. Krok
upečené rohlíky necháme úplne vychladnúť a potom namáčame do čokolády ktorú si predtým roztopíme vo vodnom kúpeli.
6. Krok
Takto pripravené pečivo vám vydrží vo vzduchotesnej nádobe aj 4 týždne
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19717 videní