Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Viedenský jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
59429_40342 640x480 1.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 60 g hladkej múky
  • 60 g masla
  • 3 vajcia
  • 100 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • Plnka:
  • 700 g jabĺk
  • 300 ml jablkového džúsu
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 100 ml vody
  • 100 g cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Posýpka:
  • 100 g hrubej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • 100 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnca nalejte mlieko, pridajte maslo, a vanilkový cukor a priveďte do varu.

2. Krok

K zmesi prisypeme múku a povaríme za nízkej teploty.Varíme kým sa cesto nezačne oddeľovať od hrnca.Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

3. Krok

Vmiešame žĺtka do cesta, jedno po druhom, až keď je cesto mierne vychladnuté..Za každým žĺtkom poriadne premiešame.

4. Krok

Bielka si vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, a potom ich v niekoľkých krokoch primiešame vareškou zľahka k cestu.

5. Krok

pripravené cesto si dáme na plech vyložený s papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

6. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút.

7. Krok

Pripravíme si zatiaľ plnku.Dáme si rozvariť jablkový džús pridáme škoricu a cukor.Keď sa varí pridáme vo vode rozmiešaný škrob a uvaríme puding.

8. Krok

Jablká očistíme, nakrájam na tenké plátky pokvapkáme ich citrónovou šťavou a vmiešame do pudingu.Na malom plameni povaríme asi 5 minút.Potom nalejeme na upečené cesto.

9. Krok

Pripravíme si mrveničku..Maslo vymiešame s cukrom a s múkou pridáme aj mleté mandle.Pripravenú drobeničku vysypeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C až kým nezostane drobenička zlatohnedá.Počas pečenia môžete párkrát drobeničku premiešať.

10. Krok

Po upečení a vychladnutí namrvte na koláčik a dajte do chladu úplne zatuhnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5477 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.