Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Viedenský jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
59429_40342 640x480 1.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 60 g hladkej múky
  • 60 g masla
  • 3 vajcia
  • 100 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • Plnka:
  • 700 g jabĺk
  • 300 ml jablkového džúsu
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 100 ml vody
  • 100 g cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Posýpka:
  • 100 g hrubej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • 100 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnca nalejte mlieko, pridajte maslo, a vanilkový cukor a priveďte do varu.

2. Krok

K zmesi prisypeme múku a povaríme za nízkej teploty.Varíme kým sa cesto nezačne oddeľovať od hrnca.Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

3. Krok

Vmiešame žĺtka do cesta, jedno po druhom, až keď je cesto mierne vychladnuté..Za každým žĺtkom poriadne premiešame.

4. Krok

Bielka si vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, a potom ich v niekoľkých krokoch primiešame vareškou zľahka k cestu.

5. Krok

pripravené cesto si dáme na plech vyložený s papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

6. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút.

7. Krok

Pripravíme si zatiaľ plnku.Dáme si rozvariť jablkový džús pridáme škoricu a cukor.Keď sa varí pridáme vo vode rozmiešaný škrob a uvaríme puding.

8. Krok

Jablká očistíme, nakrájam na tenké plátky pokvapkáme ich citrónovou šťavou a vmiešame do pudingu.Na malom plameni povaríme asi 5 minút.Potom nalejeme na upečené cesto.

9. Krok

Pripravíme si mrveničku..Maslo vymiešame s cukrom a s múkou pridáme aj mleté mandle.Pripravenú drobeničku vysypeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C až kým nezostane drobenička zlatohnedá.Počas pečenia môžete párkrát drobeničku premiešať.

10. Krok

Po upečení a vychladnutí namrvte na koláčik a dajte do chladu úplne zatuhnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5614 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.