- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Viedeňský jablkový koláčik
Viedeňský jablkový koláčik
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 150 ml mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 60 g hladkej múky
- 60 g masla
- 3 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 50 g solamylu (plnka)
- 100 ml vody (plnka)
- 100 g práškového cukru (plnka)
- 0,5 lyžičky škorice (plnka)
- 300 ml jablkového džúsu (plnka)
- 2 lyžice citrónovej šťavy (plnka)
- 700 g jabĺk (plnka)
- 100 g masla
- 100 g hrubej múky
- 50 g mandlí
Postup prípravy
1. Krok
priveďte mlieko do varu.pridajte vanilku a maslo , a pomaly prisypávajte múku.Za stáleho miešania na miernom ohni uvarte hustú kašu.
2. Krok
Cesto nechajte mierne vychladnúť a pridajte žĺtky poriadne vymiešajte.
3. Krok
Z bielkou vyšľahjate tuhý sneh s cukrom a do lesklej peny.
4. Krok
Na dvakrát pridajte k cestu a dobre vymiešajte kým sa vám všetko nespojí.
5. Krok
Cesto dajte na plech 24 x 24 vyložený papierom na pečenie .Pečieme pri 180 °C 25 - 30 minút.
6. Krok
Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.Pokvapkajte ich citrónovou šťavou a môžete pridať aj trochu citrónovej kôry pre chuť.
7. Krok
V troche vody rozmiešajte škrob .Jablkový džús nechajte rozvariť a pridajte jablká,cukor a škoricu.Povaríme asi 5 minút a potom zahustíme škrobom.
8. Krok
Pripravíme si drobeničku.na druhý plech vyloženým papierom na pečenie dáme drobeničku ktorú si vyrobíme vymixovaním mandlí masla a hrubej múky .Upečieme v rúre dozlatista za občasného premiešania.
9. Krok
Na upečený koláč nalejeme jablkovú plnku a potom posypeme drobeničkou.
10. Krok
Nechajte poriadne vychladnúť.Nakoniec nakrájame na kocky.a posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
63344 videní