- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Viedenský višňový koláč
Viedenský višňový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 6 vajec
- 300 g práškového cukru
- 220 g rozpusteného masla
- štipka soli
- 1 citrón
- 270 g polohrubej múky
- 300 g vykôstkovaných višní
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte vajcia . Bielky vyšľaháme robotom do tuhej peny. Keď je takmer hotová, po dávkach pridajte polovicu práškového cukru.
2. Krok
V kuchynskom robote vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou práškového cukru. Prilejte rozpustené maslo, pridajte soľ, nastrúhanú kôru a vytlačenú šťavu z citróna, potom dobre premiešajte.
3. Krok
Do žĺtkovej hmoty po častiach vmiešame múku a nakoniec opatrne vmiešame aj bielkový sneh.
4. Krok
Cesto uhladíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie alebo do formy vymastenej maslom a navrch posypeme vykôstkovanými višňami.
5. Krok
V rúre vyhriatej na 175°C podľa výšky tortovej formy pečieme 55-80 minút. Pre istotu urobíme test špáradlom. Po vychladnutí vyklopíme z formy a posypeme trochou práškového cukru.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
442 videní