Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Višňová fantázia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Visnova fantazia.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica oleja
  • 1/3 šálky maku
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 x 40 g vanilkového pudingu
  • 200 g masla
  • štipka soli
  • Poleva:
  • 80 g horkej čokolády
  • 80 ml smotany na šľahanie
  • ďalej potrebujete:
  • 500 g višní
  • 2 x višňové želé
  • 600 ml horúcej vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

1 šálka 250 ml

2. Krok

Múku si zmiešame s práškom do pečiva a s makom.

3. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov.Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny.Potom k nim pridáme žĺtka jedno po druhom, a za každým poriadne premiešame.Potom drevenou vareškou alebo stierkou primiešame múčnu zmes v niekoľkých krokoch.Nakoniec vmiešame olej.

4. Krok

Plech alebo formu 24 x 24 vyložíme s papierom na pečenie.Nalejeme cesto, a pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C asi 30 - 35 minút. Prepečenosť skontrólujeme špáradlom a necháme po upečení vychladnúť.Potom piškótu prerežeme na dve časti.

5. Krok

Želé si pripravíme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.

6. Krok

Dáme variť 350 ml mlieka spolu s cukrom a s vanilkovou esenciou..V ostatnom mlieku rozmiešame pudingové prášky.Keď sa mlieko začne variť primiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu prikrytý fóliou.

7. Krok

Vymiešame maslo izbovej teploty a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.Vyšľaháme do hladka.

8. Krok

Na jednu časť piškóty rozotrieme pudingovo maslový krém, Potom do pripraveného višňového želé vmiešame višne a navrstvíme túto zmes na krém.Prikryjeme druhou časťou piškóty a mierne pritlačíme.Prikryjeme fóliou a dáme do chladničky zatuhnúť.

9. Krok

Pred podávaním si pripravíme čokoládovú polevu.Zahrejeme smotanu , odstavíme pridáme na kúsky nalámanú čokoládu , chvíľu počkáme a vymiešame do hladka.

10. Krok

Potom polevou prelejeme a 15 minút počkáme nech poleva zatuhne.Zákusok nakrájame na porcie a môžeme podávať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1207 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.