Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Višňová ťahaná štrúdľa

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Visnova strudla.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 150 g hladkej múky
  • 80 ml teplej vody
  • 1 lyžica oleja
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 500 g višní (vykôstkovaných)
  • 100 g hnedého cukru
  • 50 g mletých mandlí (alebo orechov)
  • 3 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  • roztopené maslo
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme na pracovnú plochu. Pridáme štipku soli. Urobte jamku do stredu a nalejte rastlinný olej. Postupne, 3-4 krát, pridajte vodu. Pri práci s prstami alebo vidličkou premiešajte múku s kvapalinou, kým nedosiahnete mäkké cesto. Mieste cesto dovtedy kým sa neprestane lepiť na stôl a bude hladké a pružné. Cesto vložíme do misy, natrieme rastlinným olejom, zabalíme do fólie a necháme odpočívať najmenej 30 minút.

2. Krok

Zakryte stôl so starým obrusom, najlepšie so žakárovým vzorom, aby ste mohli ľahko posúdiť priehľadnosť cesta. Tkaninu ľahko poprášte múkou, položte cesto do stredu vyvaľkajte ho do kruhu s priemerom 25 cm.

3. Krok

Teraz pomaly ťahajte cesto od stredu smerom ku krajom..Naťahujte hánkami prstov.

4. Krok

Keď je stred cesta dobre vytiahnutý, položte cesto na obrus a opatrne ťahajte cesto od stredu k okrajom a zároveň rozťahujte prsty. Postupne sa stane cesto tak tenké, že vzor na tkanine bude viditeľný a okraje budú visieť cez stôl..Odstrihnite hrubé konce nožnicami alebo odrežte nožom.

5. Krok

Cestu potrite rozpusteným maslom. Zmiešajte strúhanku, cukor a mleté ​​mandle, rovnomerne touto zmesou posypte cesto. Potom rozsypte višne.

6. Krok

Cesto zviňte do pevného valca a pevne zaistite švy na bokoch. Vložte štrúdľu na plech švom nadol a potrite vyšľahaným vajcom. Pečte pri teplote 180 ° C asi 40 minút.

7. Krok

Pripomienka: Cesto naťahujte čo najrýchlejšie , pretože ak vyschne bude sa vám lámať...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1193 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.