Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Višňový tunel

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Visnovy tunel.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g škrobu
  • 2,5 lyžice kakaa
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Višňová plnka :
  • 300 g vykôstkovaných višní
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 100 ml višňovej šťavy alebo vody
  • Biela plnka :
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g kyslej smotany
  • 1 - 2 lyžice práškového cukru
  • 1 stužovač
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame cukor a žĺtky. Zmiešajte múku, preosiaty kakaový prášok a prášok do pečiva, potom jemne zmiešajte s rozšľahanými vajíčkami. Zmes vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200°C asi 15 minút. Hotovú piškótu preložíme na vlhkú kuchynskú utierku a necháme vychladnúť.

2. Krok

Keď je piškóta vychladnutá, odmerajte, koľko treba na vyloženie formy na srnčí chrbát a presne toľko z piškót odrežte. Formu najskôr vysteľte fóliou, potom na ňu položte narezanú piškótu a zvyšnú časť si odložte na „viečko“.

3. Krok

Pripravíme si višňovú plnku: puding rozpustíme v troche studenej vody, potom zmiešame s čerešňami a cukrom. Všetko krátko povaríme a vychladíme. Vychladnutú plnku natrieme na piškótu vo forme. Vyšľaháme tuhú smotanu, pridáme práškový cukor, kyslú smotanu všetko dobre premiešame. Šľahačku natrieme na višne a pekne uhladíme (pár lyžíc plnky si odložíme na ozdobu). Koláč vrátime do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.

4. Krok

Zo zvyšnej piškóty odrežte "veko" na požadovanú veľkosť a položte ho na krém, potom všetko vráťte do chladničky, aby sa ešte všetko spolu trochu ochladilo. Nakoniec roládku opatrne prevráťte na servírovací tanier a ozdobte zvyšnou šľahačkou, celými višňami a lístkami mäty.

reklama:
Priprema.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

85 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.