- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Višňový tunel
Višňový tunel

- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta :
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 80 g hladkej múky
- 20 g škrobu
- 2,5 lyžice kakaa
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Višňová plnka :
- 300 g vykôstkovaných višní
- 2 lyžice cukru
- 1 vanilkový puding
- 100 ml višňovej šťavy alebo vody
- Biela plnka :
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g kyslej smotany
- 1 - 2 lyžice práškového cukru
- 1 stužovač
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame cukor a žĺtky. Zmiešajte múku, preosiaty kakaový prášok a prášok do pečiva, potom jemne zmiešajte s rozšľahanými vajíčkami. Zmes vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200°C asi 15 minút. Hotovú piškótu preložíme na vlhkú kuchynskú utierku a necháme vychladnúť.
2. Krok
Keď je piškóta vychladnutá, odmerajte, koľko treba na vyloženie formy na srnčí chrbát a presne toľko z piškót odrežte. Formu najskôr vysteľte fóliou, potom na ňu položte narezanú piškótu a zvyšnú časť si odložte na „viečko“.
3. Krok
Pripravíme si višňovú plnku: puding rozpustíme v troche studenej vody, potom zmiešame s čerešňami a cukrom. Všetko krátko povaríme a vychladíme. Vychladnutú plnku natrieme na piškótu vo forme. Vyšľaháme tuhú smotanu, pridáme práškový cukor, kyslú smotanu všetko dobre premiešame. Šľahačku natrieme na višne a pekne uhladíme (pár lyžíc plnky si odložíme na ozdobu). Koláč vrátime do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.
4. Krok
Zo zvyšnej piškóty odrežte "veko" na požadovanú veľkosť a položte ho na krém, potom všetko vráťte do chladničky, aby sa ešte všetko spolu trochu ochladilo. Nakoniec roládku opatrne prevráťte na servírovací tanier a ozdobte zvyšnou šľahačkou, celými višňami a lístkami mäty.

Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní