Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Višňový tunel

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Visnovy tunel.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g škrobu
  • 2,5 lyžice kakaa
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Višňová plnka :
  • 300 g vykôstkovaných višní
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 100 ml višňovej šťavy alebo vody
  • Biela plnka :
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g kyslej smotany
  • 1 - 2 lyžice práškového cukru
  • 1 stužovač
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame cukor a žĺtky. Zmiešajte múku, preosiaty kakaový prášok a prášok do pečiva, potom jemne zmiešajte s rozšľahanými vajíčkami. Zmes vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200°C asi 15 minút. Hotovú piškótu preložíme na vlhkú kuchynskú utierku a necháme vychladnúť.

2. Krok

Keď je piškóta vychladnutá, odmerajte, koľko treba na vyloženie formy na srnčí chrbát a presne toľko z piškót odrežte. Formu najskôr vysteľte fóliou, potom na ňu položte narezanú piškótu a zvyšnú časť si odložte na „viečko“.

3. Krok

Pripravíme si višňovú plnku: puding rozpustíme v troche studenej vody, potom zmiešame s čerešňami a cukrom. Všetko krátko povaríme a vychladíme. Vychladnutú plnku natrieme na piškótu vo forme. Vyšľaháme tuhú smotanu, pridáme práškový cukor, kyslú smotanu všetko dobre premiešame. Šľahačku natrieme na višne a pekne uhladíme (pár lyžíc plnky si odložíme na ozdobu). Koláč vrátime do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.

4. Krok

Zo zvyšnej piškóty odrežte "veko" na požadovanú veľkosť a položte ho na krém, potom všetko vráťte do chladničky, aby sa ešte všetko spolu trochu ochladilo. Nakoniec roládku opatrne prevráťte na servírovací tanier a ozdobte zvyšnou šľahačkou, celými višňami a lístkami mäty.

reklama:
Priprema.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.