- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Višňový zákusok
Višňový zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 7 vajec
- 125 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 250 g masla
- 125 ml mlieka
- 30 g kakaa
- 400 g polohrubej múky
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
- 300 g višní
- Sirup:
- 200 ml vody
- 2 vanilkové cukre
- Višňový krém:
- 750 g višňového kompótu
- 50 g škrobu
- 125 g mascarpone
- Krém z bielej čokolády:
- 200 g bielej čokolády
- 125 ml smotany na šľahanie
- 125 g mascarpone
- Krém z tmavej čokolády:
- 200 g horkej čokolády
- 125 ml smotany na šľahanie
- 125 g mascarpone
- na ozdobu:
- čokoládové hobliny
Postup prípravy
1. Krok
Príprava sirupu Zmiešajte vodu s cukrom a varte, kým sa cukor neroztopí. Nechajte vychladnúť.
2. Krok
Najskôr si vyšľaháme vajcia so štipkou soli, potom pridáme cukor a vanilkový cukor ..Keď sa zmes trochu napení vmiešame mäkké maslo , potom postupne vmiešame múku s práškom do pečiva, striedavo s mliekom.
3. Krok
Cesto rozdelíme na 2 časti.. Do jednej časti vmiešame kakao.. Na plech 35 x 25 si najskôr dáme kakaové cesto, a naň rozotrieme cesto svetlé.. Na povrchu porozkladáme višne bez kôstok.. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a koláčik pečieme 35 - 40 minút.
4. Krok
Višňový kompót si scedíme.. Višne rozmixujeme a zalejeme opäť šťavou.. precedíme cez sitko.. V troche šťavy rozmiešame škrob, ostatnú dáme variť.. Keď sa šťava začne variť primiešame škrobovú zmes a za stáleho miešania varíme kým nám zmes nezhustne.. krém necháme vychladnúť ,a potom vyšľaháme s mascarpone.
5. Krok
Príprava krému z bielej čokolády: Zahrejeme si smotanu na šľahanie potom ju odstavíme a pridáme do nej nalámanú bielu čokoládu..necháme 2 minút postáť a potom vymiešame dohladka. Necháme úplne vychladnúť.Keď je čokoláda vychladnutá dáme ju do mixéra a pridáme aj mascarpone..Spolu rozmixujeme..
6. Krok
To isté urobíme aj s horkou čokoládou..
7. Krok
na piškótu ktorá je vychladnutá najskôr rozotrieme višňová krém, potom dáme krém z bielej čokolády, a potom z horkej..Môžete na ozdobovanie použiť aj cukrárske vrecko.
8. Krok
Takto odložíme zákusok do chladničky aspoň na 1 hodinu..Potom ho dozdobíme čokoládovým hoblinami..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1535 videní