Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Višňový zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Visnovy zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
retetemerisor.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 7 vajec
  • 125 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 250 g masla
  • 125 ml mlieka
  • 30 g kakaa
  • 400 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 300 g višní
  • Sirup:
  • 200 ml vody
  • 2 vanilkové cukre
  • Višňový krém:
  • 750 g višňového kompótu
  • 50 g škrobu
  • 125 g mascarpone
  • Krém z bielej čokolády:
  • 200 g bielej čokolády
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 125 g mascarpone
  • Krém z tmavej čokolády:
  • 200 g horkej čokolády
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 125 g mascarpone
  • na ozdobu:
  • čokoládové hobliny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava sirupu Zmiešajte vodu s cukrom a varte, kým sa cukor neroztopí. Nechajte vychladnúť.

2. Krok

Najskôr si vyšľaháme vajcia so štipkou soli, potom pridáme cukor a vanilkový cukor ..Keď sa zmes trochu napení vmiešame mäkké maslo , potom postupne vmiešame múku s práškom do pečiva, striedavo s mliekom.

3. Krok

Cesto rozdelíme na 2 časti.. Do jednej časti vmiešame kakao.. Na plech 35 x 25 si najskôr dáme kakaové cesto, a naň rozotrieme cesto svetlé.. Na povrchu porozkladáme višne bez kôstok.. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a koláčik pečieme 35 - 40 minút.

4. Krok

Višňový kompót si scedíme.. Višne rozmixujeme a zalejeme opäť šťavou.. precedíme cez sitko.. V troche šťavy rozmiešame škrob, ostatnú dáme variť.. Keď sa šťava začne variť primiešame škrobovú zmes a za stáleho miešania varíme kým nám zmes nezhustne.. krém necháme vychladnúť ,a potom vyšľaháme s mascarpone.

5. Krok

Príprava krému z bielej čokolády: Zahrejeme si smotanu na šľahanie potom ju odstavíme a pridáme do nej nalámanú bielu čokoládu..necháme 2 minút postáť a potom vymiešame dohladka. Necháme úplne vychladnúť.Keď je čokoláda vychladnutá dáme ju do mixéra a pridáme aj mascarpone..Spolu rozmixujeme..

6. Krok

To isté urobíme aj s horkou čokoládou..

7. Krok

na piškótu ktorá je vychladnutá najskôr rozotrieme višňová krém, potom dáme krém z bielej čokolády, a potom z horkej..Môžete na ozdobovanie použiť aj cukrárske vrecko.

8. Krok

Takto odložíme zákusok do chladničky aspoň na 1 hodinu..Potom ho dozdobíme čokoládovým hoblinami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1606 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.