- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovka
- Vláčna čokoládová bábovka s rumovou polevou
Vláčna čokoládová bábovka s rumovou polevou
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 0min
Táto delikátna bábovka je skvelým pohostením pre všetkých, ktorí milujú čokoládu a kokos. Jej vnútro skrýva lahodnú krémovú náplň z kokosu, ktorá sa dokonale dopĺňa s jemnou čokoládovou chuťou. Na záver bábovku pokrýva hodvábna poleva s rumovým nádychom, ktorá poteší všetky maškrtné jazýčky.
Suroviny
- Cesto:
- 60 g nesladeného kakaa
- 2 lyžičky instantnej kávy
- 100 ml vriacej vody
- 100 g zmäknutého masla
- 80 g trstinového cukru
- 1/4 lyžičky soli
- 1 žĺtok
- 2 celé vajcia
- 110 ml smotany na varenie (12 %)
- 260 g hladkej múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- Kokosová náplň:
- 100 g strúhaného kokosu
- 150 g krémového syra (napr. mascarpone)
- 40 g práškového cukru
- 1 bielok
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Poleva:
- 90 ml smotany na varenie (12 %)
- 80 g kvalitnej horkej čokolády
- 20 g kakaa
- 1 lyžica rumu
Postup prípravy
1. Krok
V miske zmiešajte kakao s instantnou kávou a prelejte vriacou vodou. Dobre premiešajte a nechajte zmes chvíľu vychladnúť. Medzitým pripravte kokosovú náplň zmiešaním strúhaného kokosu, krémového syra, práškového cukru, bielka a vanilkového extraktu.
2. Krok
Vo veľkej mise utrite zmäknuté maslo s trstinovým cukrom do peny. Pridajte vychladnutú kakaovú zmes, soľ, žĺtok, celé vajcia, smotanu, múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké a homogénne cesto.
3. Krok
Dve tretiny cesta vlejte do vymastenej a vysypanej formy na bábovku. Na cesto rovnomerne rozprestrite kokosovú náplň, ktorú môžete tvarovať podľa vlastnej fantázie – napríklad do valčeka alebo guličiek.
4. Krok
Zvyšok cesta opatrne nalejte na kokosovú náplň a vyhlaďte povrch. Pečte v predhriatej rúre na 170 °C po dobu asi 45 minút, alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do stredu bábovky nevyjde suchá. Po upečení nechajte bábovku 30 minút chladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte na mriežku.
5. Krok
Na polevu priveďte smotanu do varu a v nej rozpustite kúsky čokolády. Primiešajte kakao a rum, zmes nechajte chvíľu vychladnúť a potom ju nalejte na vychladnutú bábovku. Pokiaľ poleva stuhne, môžete ju opäť mierne zahriať v mikrovlnnej rúre.
6. Krok
Táto lahodná čokoládová bábovka s kokosovou náplňou a rumovou polevou je ideálnym dezertom na oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak pre radosť. Vytvorte si nezabudnuteľný zážitok plný chuti a vône!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
82 videní