- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Vláčna jablková bábovka s dokonalou polevou
Vláčna jablková bábovka s dokonalou polevou
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:10 hod
Keď pečiete túto bábovku, určite si nezabudnite zavrieť okná. Jej vôňa je tak lákavá, že sa o ňu budete chcieť podeliť len s tými najbližšími. Ak ste sa rozhodli uchovať si túto pochúťku len pre seba, je to úplne pochopiteľné. Vďaka jablkám bude bábovka úžasne jemná a orechy jej dodajú príjemnú chrumkavosť.
Suroviny
- Na cesto:
- 1/3 kocky masla
- 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- štipka soli
- 1 lyžička škorice
- 2 vajcia
- 1 kelímok kyslej smotany
- 1,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 jablká
- 1 hrsť hrozienok namočených v rume
- 1 hrsť nasekaných orechov
- 2 lyžice hrubej múky na vysypanie formy
- Na polevu:
- 1/2 hrnčeka práškového cukru
- 1,5 lyžičky rumu
- 1/2 lyžičky instantnej kávy
Postup prípravy
1. Krok
Použite hrnček s objemom 250 ml na odmeranie surovín. Zmäknuté maslo (približne tretinu kocky 250 g) dobre vymiešajte s cukrom, soľou a škoricou. Môžete pridať aj vanilkový extrakt, ak máte chuť. Potom vmiešajte vajcia a kyslú smotanu.
2. Krok
Jablká nastrúhajte na hrubo (môžete ich nechať aj so šupkou). Do vymiešanej zmesi pridajte múku, prášok do pečiva, nastrúhané jablká, rumom nasiaknuté hrozienka a nasekané orechy.
3. Krok
Cesto prelejte do menšej formy, ktorú ste predtým vymastili a posypali hrubou múkou (prípadne strúhankou). Pečte v predhriatej rúre na 175 °C približne jednu hodinu, alebo kým špajdľa zapichnutá do cesta nevyjde suchá. Po upečení nechajte bábovku 10 minút vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte.
4. Krok
Na polevu zmiešajte kávu s troškou rumu, pridajte práškový cukor a podľa potreby dorieďte niekoľkými kvapkami vody. Počkajte kým poleva stuhne, a potom ňou prelejte vychladnutú bábovku.
Výborná kombinácia, ktorá si vás získa
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
56 videní