Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vláčna jablková bábovka s dokonalou polevou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Vláčna jablková bábovka s dokonalou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vláčna jablková bábovka s dokonalou polevou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Keď pečiete túto bábovku, určite si nezabudnite zavrieť okná. Jej vôňa je tak lákavá, že sa o ňu budete chcieť podeliť len s tými najbližšími. Ak ste sa rozhodli uchovať si túto pochúťku len pre seba, je to úplne pochopiteľné. Vďaka jablkám bude bábovka úžasne jemná a orechy jej dodajú príjemnú chrumkavosť.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 1/3 kocky masla
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžička škorice
  • 2 vajcia
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 jablká
  • 1 hrsť hrozienok namočených v rume
  • 1 hrsť nasekaných orechov
  • 2 lyžice hrubej múky na vysypanie formy
  • Na polevu:
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1,5 lyžičky rumu
  • 1/2 lyžičky instantnej kávy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Použite hrnček s objemom 250 ml na odmeranie surovín. Zmäknuté maslo (približne tretinu kocky 250 g) dobre vymiešajte s cukrom, soľou a škoricou. Môžete pridať aj vanilkový extrakt, ak máte chuť. Potom vmiešajte vajcia a kyslú smotanu.

2. Krok

Jablká nastrúhajte na hrubo (môžete ich nechať aj so šupkou). Do vymiešanej zmesi pridajte múku, prášok do pečiva, nastrúhané jablká, rumom nasiaknuté hrozienka a nasekané orechy.

3. Krok

Cesto prelejte do menšej formy, ktorú ste predtým vymastili a posypali hrubou múkou (prípadne strúhankou). Pečte v predhriatej rúre na 175 °C približne jednu hodinu, alebo kým špajdľa zapichnutá do cesta nevyjde suchá. Po upečení nechajte bábovku 10 minút vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte.

4. Krok

Na polevu zmiešajte kávu s troškou rumu, pridajte práškový cukor a podľa potreby dorieďte niekoľkými kvapkami vody. Počkajte kým poleva stuhne, a potom ňou prelejte vychladnutú bábovku.

reklama:

Výborná kombinácia, ktorá si vás získa

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

139 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.