Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vláčna jablková bábovka s orechmi – domáca klasika, ktorá sa vždy vydarí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vláčna jablková bábovka s orechmi – domáca klasika, ktorá sa vždy vydarí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vláčna jablková bábovka s orechmi – domáca klasika, ktorá sa vždy vydarí Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte dezert, ktorý rozvonia celý byt a poteší každého pri stole, táto jablková bábovka je ideálna voľba. Spojenie nastrúhaných jabĺk a chrumkavých orechov vytvára dokonale šťavnaté cesto s jemne orieškovou arómou. Príprava je rýchla a zvládne ju aj začiatočník – bez komplikovaných postupov či drahých surovín.

reklama:

Suroviny

  • 300 g nastrúhaných jabĺk
  • 50 g nasekaných vlašských orechov
  • 150 g kryštálového cukru
  • 200 g detskej krupice
  • 4 vajcia
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 1 lyžicu kakaa
  • trochu bravčovej masti na vymastenie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bábovkovú formu vytrieme masťou a rúru zapneme na 170 °C, aby sa stihla zohriať.

2. Krok

Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame najemno. Orechy nasekáme na menšie kúsky – budú v ceste príjemne chrumkať.

3. Krok

V miske zmiešame krupicu, prášok do pečiva a nasekané orechy.

4. Krok

Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do nadýchanej peny, pridáme jablká a potom postupne aj sypkú zmes. Nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov, aby bolo cesto ľahké a vzdušné.

5. Krok

Dve tretiny cesta nalejeme do pripravenej formy. Do zvyšku primiešame kakao a tmavú časť rozotrieme na svetlé cesto – bábovka tak po upečení vytvorí krásny mramorový vzor.

6. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút. Správne prepečenie skontrolujeme špajľou – ak sa po vytiahnutí nelepí, bábovka je hotová.

reklama:

Nechajte bábovku po upečení aspoň chvíľu vychladnúť, potom ju vyklopte a posypte práškovým cukrom. Skvele chutí k čaju aj ku káve – a vďaka jablkám ostáva vláčna aj na druhý deň.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.