Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vláčna orechovo- citrónová bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Vláčna orechovo citrónová bábovka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vláčna orechovo citrónová bábovka Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Bábovka patrí medzi najobľúbenejšie dezerty, ktoré očarujú svojím pôsobivým vzhľadom a výnimočnými chuťami. Vyskúšajte túto zaujímavú variantu, do ktorej sme pridali vlašské orechy a osviežujúcu citrónovú kôru a šťavu. Na záver ju môžete elegantne dozdobiť polevou z citrónu.

reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 4 vajíčka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 1 citrón
  • 90 g vlašských orechov
  • 1 štipka soli
  • 1 balenie prášku do pečiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z dôkladne umytého citrónu nastrúhame kôru a potom vymačkáme šťavu. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom a polovicou práškového cukru, až sa vytvorí nadýchaná pena. Postupne pridáme olej a citrónovú šťavu.

2. Krok

V inej mise spojíme múku, prášok do pečiva, štipku soli, zvyšný práškový cukor a nasekané alebo nastrúhané orechy. Bielky vyšľaháme do pevného snehu s čistými metličkami.

3. Krok

Pomaly pridávame múčnu zmes a mlieko k tekutým ingredienciám a opatrne vmiešame pripravený sneh. Na záver pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, aby sme zvýraznili chuť.

4. Krok

Cesto preložíme do silikónovej alebo dobre pripravenej klasickej formy a pečieme približne 50 minút pri teplote 180 °C, kým nebude zlatisté a prepečené.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.