Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vláčna zemiaková bábovka s hruškami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vláčna zemiaková bábovka s hruškami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vláčna zemiaková bábovka s hruškami Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte doma zvyšky varenej zeleniny, ako sú zemiaky, môžete ich využiť na prípravu netradičnej, no veľmi chutnej bábovky. Varené zemiaky totiž pridajú ceste jemnú vlhkosť a vláčnosť, čo robí dezert ešte lahodnejším. Navyše, spojenie čokolády a kompotovaných hrušiek v tomto recepte vytvára skvelú kombináciu, ktorá osloví každého.

reklama:

Suroviny

  • 120 g masla
  • 110 g cukru
  • 2 vajcia
  • 2 stredné uvarené zemiaky
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 200 g varenej čokolády
  • 2 kompotované hrušky
  • maslo na vymazanie formy
  • hrubá múka na vysypanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava surovín: Začnite tým, že si uvaríte dve stredne veľké zemiaky v šupke, nechajte ich vychladnúť, ošúpte a jemne nastrúhajte. Zvyšnú čokoládu (150 g) roztopte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke, a po roztopení ju nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Zvyšných 50 g čokolády nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

Príprava cesta: V miske vyšľahajte maslo s cukrom do jemnej peny. Potom pridajte vajíčka, múku, prášok do pečiva a jemne nastrúhané zemiaky. Pridajte aj roztopenú čokoládu a nakrájané hrušky spolu s kúskami čokolády. Všetky suroviny jemne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.

3. Krok

Pečenie: Cesto vlejte do formy na bábovku, ktorú ste predtým vymastili maslom a vysypali múkou. Pečte pri 180 °C približne 40 minút, alebo až kým bábovka nebude zlatohnedá a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.

4. Krok

Finálne úpravy: Po upečení nechajte bábovku úplne vychladnúť. Potom ju môžete preliať čokoládovou polevou, ak chcete dosiahnuť extra čokoládovú chuť, alebo ju jednoducho posypte práškovým cukrom.

reklama:

Tento recept je ideálny spôsob, ako zužitkovať zvyšky varenej zeleniny a zároveň pripraviť dezert, ktorý sa bude páčiť celej rodine. Bábovka je jemná, vláčna a plná chutí, ktoré sa perfektne dopĺňajú.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.