Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vláčne muffiny s jahodami a kúskami čokolády

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vláčne muffiny s jahodami a kúskami čokolády
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vláčne muffiny s jahodami a kúskami čokolády Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Chutné, voňavé a navyše jednoducho pripraviteľné – také sú tieto muffiny, ktoré sa rýchlo stanú hitom nielen medzi deťmi. Kombinácia sladkých jahôd a rozpustenej čokolády vytvára dezert, ktorému sa len ťažko odoláva. Či už hľadáte niečo sladké ku káve alebo praktickú desiatu na cesty, tieto muffiny sú skvelou voľbou.

reklama:

Suroviny

  • 250 g polohrubej múky
  • 80 g cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 vajíčko
  • 120 g bieleho jogurtu
  • 80 ml mlieka
  • 200 g čerstvých jahôd
  • 70 g nasekanej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a formu na muffiny vystelte papierovými košíčkami, aby sa cesto neprilepilo.

2. Krok

V jednej miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a kypriaci prášok. V druhej rozšľahajte vajíčko s jogurtom a mliekom. Obe zmesi spojte a miešajte, kým nevznikne hladké, jemne tekuté cesto.

3. Krok

Jahody očistite a nakrájajte na malé kúsky. Čokoládu nasekajte nahrubo. Dve tretiny ovocia a čokolády primiešajte do cesta.

4. Krok

Cesto nalejte do pripravených košíčkov tak, aby ste nechali asi centimeter voľného miesta pod okrajom. Na vrch poukladajte zvyšné kúsky jahôd a čokolády pre atraktívny vzhľad a extra chuť.

5. Krok

Vložte formu do predhriatej rúry a pečte približne 20 až 25 minút – kým povrch jemne nezhnedne a muffiny nebudú pevné na dotyk. Na skúšku môžete použiť aj špajdľu – ak vyjde suchá, sú hotové.

reklama:

Ak chcete muffiny uchovať dlhšie vláčne, nechajte ich po vychladnutí v uzatvárateľnej nádobe. Výborne chutia aj na druhý deň a dajú sa bez problémov vziať so sebou kamkoľvek – na piknik, do školy či do práce.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.