Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vlastný kečup? Chutnejší, zdravší a bez zbytočností

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Vlastný kečup? Chutnejší, zdravší a bez zbytočností
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vlastný kečup? Chutnejší, zdravší a bez zbytočností Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Kupovaný kečup možno šetrí čas, no málokedy ponúkne čisté zloženie a plnú chuť paradajok. S týmto jednoduchým domácim receptom si pripravíte kečup, ktorý si zamilujete vy aj celá rodina – bez konzervantov, s autentickou vôňou korenia a dokonale vyladenou sladkokyslou chuťou.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg čerstvých paradajok
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 150 g hnedého cukru
  • 100 ml jablčného octu
  • 1 ČL soli
  • ½ ČL čierneho mletého korenia
  • ½ ČL mletej rasce
  • ¼ ČL škorice
  • ¼ ČL mletého klinčeka
  • ¼ ČL mletej sladkej papriky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si očistite paradajky – umyte ich, odstráňte stopky a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nasekajte nadrobno.

2. Krok

Na dne hrnca zohrejte olej. Orestujte cibuľu spolu s cesnakom, kým nebudú jemné a mierne priesvitné – dávajte pozor, aby sa nespálili.

3. Krok

K základu pridajte nakrájané paradajky a varte približne 15 až 20 minút. Následne celú zmes premiestnite do mixéra a rozmixujte dohladka – kľudne aj niekoľko minút, aby bola konzistencia jemná.

4. Krok

Rozmixovanú zmes prelejte späť do hrnca, pridajte ocot, soľ, koreniny aj papriku. Varte približne 40 minút na strednom ohni. Zmes počas varenia pravidelne miešajte, aby sa neprichytila na dne.

5. Krok

Keď začne hmota hustnúť, prisypte cukor. Množstvo môžete upraviť podľa toho, či chcete mať kečup sladší alebo pikantnejší. Varíme ďalej a za stáleho miešania necháme kečup zhustnúť na požadovanú konzistenciu.

6. Krok

Hotový kečup nalejte do čistých pohárov, pevne uzatvorte a ak chcete, sterilizujte. Takto pripravený vám vydrží aj niekoľko mesiacov – ideálny spôsob, ako zužitkovať letnú úrodu.

reklama:

Ak túžite po ultra jemnom kečupe, preceďte ho ešte cez husté sitko alebo gázu. Zbavíte sa aj tých najmenších kúskov šupiek a semienok. Tento kečup je výborný k hranolkám, grilovanému mäsu či domácim hamburgerom – a čo je najlepšie, každý pohár ukrýva len to, čo tam naozaj patrí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.