- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Vlny Dunaja
Vlny Dunaja
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Dunajské vlny patria ku klasickým sladkým receptom nemeckej kuchyne…
Suroviny
- 400 g vykôstkovaných čerešní alebo višní
- 250 g masla
- 200 g cukru
- štipka soli
- 6 vajec
- 400 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 8 lyžíc mlieka
- 2 lyžice kakaa
- Na krém:
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 500 ml mlieka
- 3 lyžice cukru
- 1 žĺtok
- 50 g práškového cukru
- 200 g masla
- Poleva:
- 25 g masla
- 200 g horkej čokolády
- kakaao na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Plech na pečenie 28 x 28 ..Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo dobre namažeme a vysypeme múkou.Čerešne si scedíme ..
2. Krok
Maslo ktoré má izbovú teplotu si nakrájame na menšie kúsky do misky.Pridáme cukor a soľ a vyšľaháme do nadýchanej peny.Potom pridávame po jednom vajcia.
3. Krok
Múku si zmiešame s práškom do pečiva a postupne prisypávame do našej maslovej zmesi.Nakoniec pridajte mlieko.Cesto by malo byť hladké a rozotierateľné.Polovicu cesta rozotrieme na plech . Do druhej polovice primiešame kakao a ak máte rady môžete pridať aj pár kvapiek rumu.
4. Krok
Kakaové cesto natrieme opatrne na to svetlé cesto a zarovnáme.Teraz prichádzajú na rad čerešne.Tie vtláčame jemne do cesta vlastne ich utopíme v ňom.Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C cca 35 - 40 minút.
5. Krok
Krém: Vanilkový puding si zmiešame s polovicou mlieka a ostatné mlieko necháme rozvariť spolu s cukrom..Uvaríme puding..Ten necháme vychladnúť a keď má izovú teplotu vmiešame maslo s rovnakou teplotou..Krém natrieme na vychladnutý koláčik
6. Krok
Čokoládová poleva si pripraví roztopením čokolády vo vodnom kúpeli spolu s maslom.*Polevu trochu odstavíme a keď mierne vychladne rozotrieme na zákusok a vytvárame na povrchu vlny.Potom necháme úplne v chlade zatuhnúť..Pred podávaním posypeme kakaovým práškom..
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10542 videní