Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Voňavá domáca focaccia: jednoduchý recept s rozmarínom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Voňavá domáca focaccia: jednoduchý recept s rozmarínom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavá domáca focaccia: jednoduchý recept s rozmarínom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento taliansky chlieb si zamilujete nielen pre jeho chuť, ale aj pre jednoduchosť prípravy. Focaccia je nadýchaná, vo vnútri mäkká, navrchu chrumkavá a krásne voňavá po olivovom oleji a bylinkách. Je ideálnym doplnkom ku grilovaným jedlám, šalátom alebo ako malé pohostenie pre hostí. A najlepšie na tom je, že ju zvládne upiecť aj úplný začiatočník.

reklama:

Suroviny

  • 500 gramov hladkej múky
  • 21 gramov čerstvého droždia
  • 350 mililitrov vlažnej vody
  • 2 lyžice kvalitného olivového oleja
  • 1 lyžicu morskej soli (ideálne hrubozrnnej)
  • pár vetvičiek čerstvého rozmarínu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: Droždie rozdrobte do misky a zalejte ho vodou, ktorá je jemne teplá – nie horúca. Miešajte, kým sa droždie nerozpustí.

2. Krok

Tvorba cesta: Do zmesi po častiach prisýpajte múku a rukou alebo vareškou spracujte na hladké, elastické cesto. Keď je hotové, prikryte ho čistou utierkou a nechajte odpočívať na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.

3. Krok

Tvarovanie: Nakysnuté cesto preložte na pomúčený povrch, rozdeľte na dve časti a rukami vytvarujte hrubšie placky. Nepotrebujete valček – nechajte to na prsty.

4. Krok

Dochutenie: Placky preneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrite olivovým olejom, bohato posypte morskou soľou a prstami vytlačte typické jamky. Nakoniec navrch rozložte lístky rozmarínu.

5. Krok

Druhé kysnutie: Takto pripravené cesto nechajte ešte pár minút podkysnúť, kým sa rúra predhrieva.

6. Krok

Pečenie: Vložte do rúry vyhriatej na 230 °C a pečte približne 12 minút, kým povrch krásne nezhnedne.

7. Krok

Podávanie: Nechajte mierne vychladnúť a krájajte ešte teplé. Chutí výborne samotná aj s dipom alebo olivovým olejom s balzamikom.

reklama:

Focaccia je skvelý spôsob, ako priniesť kúsok Talianska na váš stôl. Vonia po slnku, olivách a rozmaríne – a jej príprava vás bude baviť rovnako ako výsledok.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.