Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Voňavá rýchlovka z čerstvých alebo sušených húb

reklama:
Voňavá rýchlovka z čerstvých alebo sušených húb
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavá rýchlovka z čerstvých alebo sušených húb Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min

Slovensko sa pýši bohatou tradíciou zberu húb a ponúka rozmanité spôsoby ich prípravy. V tomto recepte máte možnosť využiť čerstvé lesné huby, hlivu ustricovú zakúpenú v obchode alebo sušené huby, ktoré je potrebné pred použitím namočiť.

Výborné jedlo, ktoré zasýti a je jednoduché na prípravu.

reklama:

Suroviny

  • 250 g lesných alebo sušených húb
  • 200 g hlivy ustricovej
  • 1 plná lyžica domácej masti
  • 2 kusy cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička rajčinového pretlaku
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 2 štipky celého kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička majoránky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hlbokej panvici rozpustite masť a na ňom orestujte nahrubo nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatistú farbu. Potom pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v smažení, kým sa zmes neprejavia príjemné arómy.

2. Krok

Následne do panvice vložte rajčinový pretlak a mletú papriku. Potom pridajte nakrájané lesné huby a hlivu ustricovú. Osoľte, okoreňte a posypte celým kmínom. Do zmesi pridajte bobkové listy a všetko zalejte vodou alebo vývarom (asi 150 ml, keďže huby uvoľnia ďalšiu tekutinu počas dusenia).

3. Krok

Ak sa rozhodnete použiť sušené huby, nezabudnite ich predtým namočiť do vody a túto vodu pridať do omáčky.

4. Krok

Nechajte zmes dusiť približne 20 minút. Počas tejto doby sa huby zjemnia a vytvorí sa chutná šťava. Guláš dochuťte soľou a sušenou majoránkou podľa vlastnej chuti. Servírujte ho s čerstvým pečivom alebo knedľou.

reklama:

Tento recept na hubový guláš sa vyznačuje výnimočnou chuťou a textúrou, najmä vďaka hlive, ktorá dodáva jedlu potrebnú pevnosť. Ak namiesto masti zvolíte olej, pripravíte skvelé jedlo aj pre vegánov a BOSORKA príchuť do jedálriánov.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.