Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Voňavá škoricová bábovka s jablkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Voňavá škoricová bábovka s jablkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavá škoricová bábovka s jablkami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Len máloktorý koláč má takú tradíciu ako domáca bábovka. Tento nadýchaný múčnik si spájame s detstvom, nedeľným obedom aj vôňou pečenia, ktorá sa šíri po celom byte. Ak hľadáte jednoduchý recept, ktorý sa vždy podarí, skúste túto škoricovú bábovku s kúskami jabĺk – je vláčna, jemne korenistá a zvládne ju upiecť aj úplný začiatočník.

reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 plná lyžička mletej škorice
  • 4 lyžice oleja
  • 6 lyžíc mlieka
  • 180 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 väčšie jablká
  • trochu tuku na vymastenie formy
  • strúhanku na vysypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bábovkovú formu dôkladne potrite tukom a vysypte strúhankou. Rúru zapnite na 170 °C, aby sa stihla vyhriať.

2. Krok

Odstráňte jadrovníky, nakrájajte ich na malé kúsky a nechajte bokom pripravené do cesta.

3. Krok

Žĺtky dajte do jednej misy, bielky do druhej. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh – dodá bábovke ľahkosť.

4. Krok

V miske rozšľahajte žĺtky s cukrom, až vznikne svetlá pena. Prisypte škoricu, pridajte olej a mlieko. Potom vmiešajte múku, ktorú ste predtým premiešali s práškom do pečiva.

5. Krok

Do cesta zľahka zapracujte sneh z bielkov a nakoniec aj nakrájané jablká. Všetko premiešajte tak, aby sa suroviny spojili, ale cesto zostalo nadýchané.

6. Krok

Cesto vlejte do formy a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 30 minút pri 170 °C. Skúšku upečenia urobíte zapichnutím špajdle – ak sa po vytiahnutí nelepí, bábovka je hotová.

reklama:

Ak chcete ešte výraznejšiu arómu, pridajte do cesta štipku vanilky alebo hrsť nasekaných orechov. Po vychladnutí môžete bábovku posypať práškovým cukrom – a o dokonalý dezert ku káve je postarané.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.