- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zemiaky
- Voňavé pikantné pečené zemiaky na libanonský spôsob
Voňavé pikantné pečené zemiaky na libanonský spôsob
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 900 g zemiakov vhodných na pečenie
- 3 - 4 lyžice olivového oleja
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 7 - 8 strúčikov cesnaku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička sušeného koriandra
- petržlenová vňať
- 1 lyžica limetkovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Dobre umyté zemiaky nakrájame na malé kocky. Zemiaky nešúpeme.. Nakrájané zemiaky preložíme do hlbokej misky. Pridajte 1-2 lyžice olivového oleja , soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.
2. Krok
Zemiaky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozložíme. Plech so zemiakmi vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme do mäkka, asi 40 minút.
3. Krok
Po 20-25 minútach je potrebné zemiaky raz premiešať, aby rovnomerne zhnedli.
4. Krok
Pripravte si pikantný dresing. Keďže dresing sa pripravuje veľmi rýchlo, je lepšie ho urobiť, keď sú zemiaky hotové. Zahrejte panvicu na strednom ohni a nalejte 1-2 lyžice olivového oleja. Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak (alebo pretlačený) a za stáleho miešania ho smažte 30 sekúnd do zlatista (oheň mierne znížiť).
5. Krok
Potom do panvice pridáme mletú papriku, mletý koriander a nadrobno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať. Za stáleho miešania smažte ešte 1 minútu na miernom ohni . Do hotového dresingu, ak chcete, pridajte limetkovú šťavu a varte zmes na miernom ohni ďalších 30 sekúnd.
6. Krok
Pridajte pečené zemiaky na panvicu. Všetko dôkladne premiešame a podľa chuti pridáme ešte mleté čierne korenie a soľ. Za stáleho miešania zahrievajte 1 minútu.
7. Krok
Pikantné libanonské pečené zemiaky vložte do hlbokej misky a podávajte horúce, ak je to potrebné, doplnené štipkou čerstvých byliniek.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
341 videní