Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Voňavé placky s medvedím cesnakom: jarná klasika, ktorú si zamilujete

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Voňavé placky s medvedím cesnakom: jarná klasika, ktorú si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavé placky s medvedím cesnakom: jarná klasika, ktorú si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Zemiakové placky patria medzi tie jedlá, ktoré si s chuťou doprajeme kedykoľvek počas roka. No keď sa príroda na jar prebúdza a lesy zaplaví svieži medvedí cesnak, je to ideálna príležitosť dať tejto klasike nový rozmer. Vďaka nemu budú placky jemnejšie, sviežejšie a ešte chutnejšie. Navyše krásne rozvoňajú celú kuchyňu.

reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg zemiakov
  • 2 vajcia
  • 12 strúčikov klasického cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 hrsť čerstvého medvedieho cesnaku
  • soľ, čierne korenie, rasca a majoránka podľa chuti
  • rastlinný olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Medvedí cesnak umyjeme a nasekáme nadrobno. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno, rovnako aj strúčiky cesnaku. Ak máte doma robot, pokojne si ním uľahčite prácu.

2. Krok

V miske spojíme nastrúhané zemiaky s klasickým aj medvedím cesnakom. Pridáme vajcia, múku a dochutíme podľa vlastných predstáv – soľou, korením, rascou a troškou majoránky. Celú zmes poriadne premiešame, aby vznikla súdržná masa vhodná na formovanie placiek.

3. Krok

Na panvici rozohrejeme olej. Z pripraveného cesta lyžicou odoberáme menšie množstvo a vytvarujeme placky, ktoré vyprážame z oboch strán dozlatista.

4. Krok

Hotové placky ukladáme na papierový obrúsok alebo kuchynskú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

reklama:

Tieto jarné placky si výborne rozumejú s kyslou smotanou, bielym jogurtom alebo bylinkovým dipom. Sú skvelé ako ľahký obed, večera či voňavé pohostenie pre návštevu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.