- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Voňavý hroznový džem
Voňavý hroznový džem
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 3 kg hrozna
- 900 g cukru
- 30 g pektínu
Postup prípravy
1. Krok
Na výrobu džemu z hrozna je lepšie vziať veľké tmavé hrozno. Ale môžete použiť aj biele hrozno ..
2. Krok
Hrozno opláchnite, bobuľky vyberte z vetvičiek a ošúpte. Nebojte sa, nie je to vôbec ťažké. Odtrhnite hrozno z vetvičky a prstami mierne zatlačte.
3. Krok
Vložte dužinu hrozna do hrnca a varte 10 minút. Tento čas stačí na to, aby sa bobule uvarili a jadierka sa dali ľahko prepasírovať.. Na pasírovanie použite sitko alebo priamo pasirák..
4. Krok
Šťavu scedíme do hrnca, pridáme k nej hroznové šupky a hneď uvidíme, ako džem naberie krásnu žiarivú farbu. Pokiaľ budete pripravovať džem s bieleho hrozna , kľudne ho varte celé aj so šupkou tú potom prepasírujete.. S červeným hroznom nám ide o peknú farbu , preto potom varíme ešte so šupkami..
5. Krok
Hroznovú šťavu so šupkami varte asi 10 minút, potom pridajte cukor.
6. Krok
Džem premiešajte, aby sa cukor nespálil. Po pridaní cukru sa hmota zahustí priamo pred vašimi očami a po 10 minútach môžete varenie džemu ukončiť a džem môžete plniť do pohárikov..
7. Krok
Hrozno kvasí, dokonca aj po takomto tepelnom spracovaní. Preto je najlepšie skladovať ho na chladnom mieste, nie dlhšie ako 10 mesiacov.
8. Krok
Samozrejme ak nemáte radi džem so šupkami , tak ho varte hneď so šupkou a prepasírujte ho...
9. Krok
Po naplnení horúceho džemu do pohárikov , uzatvorte každý pohárik viečkom , a otočte pohár hore dnom.. Nechajte pomaly chladnúť pod dekou do druhého dňa..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3488 videní